Борил Соколов e роден през 1984 г. в София. Бивш

...
Борил Соколов e роден през 1984 г. в София. Бивш
Коментари Харесай

Борил Соколов, председател на „Българско лято”: България е на хората, а не на задкулисието

Борил Соколов e роден през 1984 година в София. Бивш играч по волейбол. Завършил компетентност „ Маркетинг и мениджмънт “.

Бил е рекламист, а след това и маркетинг шеф на мрежата на “Еврофутбол”. Владее британски и немски език.
Участва интензивно в митингите през 2020 година и има вяра в силата на директната народна власт.
Хобитата му са музиката и домашните любимци. Женен с две деца.

Господин Соколов, относително неотдавна сте ръководител на партия „ Българско лято”. Сега сте и претендент за народен представител от 23 и 24 МИР в София, явявате се с №14. Представете се накратко. Кой е Борил Соколов?

Борил Соколов към този момент е един не толкоз младеж. Но човек, на който му омръзна да живее в страната на парадоксите. Става ми болно от това да виждам по какъв начин народът 8 месеца е по площадите, да си оставя здравето там, а държавното управление да гледа хората, както дете с лупа гледа мравки. Борил Соколов е човек, който желае смяна. Заради децата си, поради родителите, поради околните, поради себе си… Аз съм елементарен, земен човек и в случай че нямате срещу може да си приказваме на „ ти”.

Тогава, това ли е огромната ти фантазия в персонален и професионален проект? Да промениш средата, в която живееш?

В персонален проект фантазията ми е много елементарна. Тя е да бъда благополучен. Това обаче се оказва, че е обвързвано с професионалния ми проект сега. За да бъдеш благополучен, би трябвало да живееш в естествена страна. Затова фантазията ми е хора като мен да влязат в политиката. Звучи популистко, само че аз съм човек с достолепие, с чест. Човек, който желае да оказва помощ на хората. Така че желая хора като мен да влязат в политиката, с цел да стартира да се работи за народа.

Затова ли стана ръководител на „ Българско лято”?

Всъщност станах ръководител на „ Българско лято” по стичане на събитията. Хората в действителност ме избраха. Тези, които ме познават знаят, какъв човек съм. Знаят, че съм добър човек. Сега се надявам да имам опция да покажа това и на необятната общност.

Има ли случаи, когато не спиш и мислиш за по-глобалните неща?

За жал, в последно време са редки случаите, в които дремя умерено. Мисленето е прекалено много. Когато човек влезе малко по-навътре в политиката вижда нещата по-дълбоки: цялата картина и мръсотия. Така че, да, всяка една минута, когато не съм ангажиран с различен ангажимент, мисля за това, по какъв начин да се подобрят нещата и да станат по-добри. Нещата са комплицирани, само че могат да станат. Вярвам го, мисля го и го давам обещание.

Какво губиш от всичко това?

Губя най-много в персонален проект. Семейството ми е подложено на това, че мен ме няма у дома. Губя и свободното си време. И изгубвам много от позитивните си страсти. Въпреки, че хората които всекидневно се свързват с мен и показват позитивни страсти и поддръжка за това, което вършим като партия, дружно с господин Васил Божков, ми дава нова мощ, с цел да продължа да ходя към смяната.

Говориш за фамилията. Подкрепя ли те в задачата ти твоята брачна половинка?

Ще стартира от по-далеч. Страхът в България е всеобщ и тя имаше огромни подозрения. Но първоначално организирахме много диалози с нея. Обясних ѝ, че влизам в политиката поради двете деца, които имаме и поради тяхното бъдеще. Обясних, че не може да оставим нещата по този начин. Не може! И не желая! Или би трябвало с раници на гърба да ги изведа от България, или да променим нещата, тъй че да бъдем дружно, тук с децата ни. Тя ме разбра и оттогава имам цялостната ѝ поддръжка.

Какъв е Васил Божков за теб?

Васил Божков е най-можещият и компетентен човек, който познавам в живота си. Човек с опит и харизма. Човек, в който имам вяра мощно и който в действителност желае да промени България за положително. Това е неговата задача сега, както и моята. Там се пресякоха пътищата ни.

Трудно ли е да бъдеш почтен в България?

Не, не е мъчно. Въпрос на персонален избор е. И на достолепие.

Така няма ли да изглеждаш като простак в очите на доста хора?

Възможно е, само че ще поема този риск.

Смяташ ли, че може да победиш тези, които имат по-голямо въздействие и повече благоприятни условия в политически аспект, а не толкоз в материално положение? Онези в задкулисието.

Да, само че няма да ги победя самичък. А, всички дружно. Това е единственият метод да се оправим с тях. Един глас може да бъде заглъхнал. Милиони - в никакъв случай.

Доволен ли си, че ви се падна №14 в бюлетината?

Не разбирам и нямам доверие в нумерологията. Не е значим номерът в бюлетината, значима е задачата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР