Бордът на производителя на електрически автомобили Tesla потвърди, че компанията

...
Бордът на производителя на електрически автомобили Tesla потвърди, че компанията
Коментари Харесай

Tesla отхвърли плана на Мъск компанията да стане частна

Бордът на производителя на електрически коли Tesla удостовери, че компанията ще остане обществена, две седмици откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск съобщи, че обмисля договорка, с цел да направи компанията частна.Планът беше анулиран след съвещание на борда в четвъртък, оповестиха от компанията.След като Мъск разгласи проекта си, цената на акциите на Tesla спадна с 20 %.
Той сподели, че е споделил на борда на Tesla, че счита, че по-добрият път е Tesla да остане обществено търгувана компани. Бордът на шефовете е показал, че те са съгласни.

В изказване, оповестено на блога на Tesla, Мъск сподели, че е приказвал с акционерите и огромните банки, с цел да прегледат концепцията му. Така той стигнал до заключението, че това ще бъде „още по-трудно от в началото очакваното“, а възприятието от страна на акционерите „беше“ апелирам, не правете това“, написа той самият в Twitter.

По-рано този месец, Илон Мъск шокира вложителите, като разгласи в Twitter, че е получил финансиране, с цел да направи Tesla частни на стойност 72 милиарда $. По-късно стана ясно, че той въпреки всичко не е сключил договорка със суверенния фонд на Саудитска Арабия.

Tesla е изправена пред възходящ финансов напън тази година, защото работи за построяването на повече от колите си от Model 3. На 1 август, когато компанията рапортува за още рекордни загуби, Мъск сподели, че чака компанията да бъде печеливша през втората половина на 2018 година и всяко тримесечие нататък.

Но има все по-голям песимизъм , че Tesla може да издържи.

Tesla зарадва вложителите с изненадваща облага за първото тримесечие през 2013 година с помощта на продажбите на автомобила си Model S – по това време първата облага в историята на компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР