Борба срещу безплодието! Каква е ролята на добрата лаборатория?Медицинският център

...
Борба срещу безплодието! Каква е ролята на добрата лаборатория?Медицинският център
Коментари Харесай

“Афродита” - рекордьор по успешни ин витро процедури

Борба против безплодието! Каква е ролята на положителната лаборатория? Медицинският център се подрежда измежду топ клиниките в света
Ембриологичната лаборато-рия постоянно е била един от ос-новните фактори, водещи към сполучливото показване на всяка IVF клиника. За да се осъществят изцяло уменията на работещия в нея актуален ембриолог, се изискват обилни вложения от управлението, които се възстановяват със доста повишение на успеваемостта на IVF клиниката.Технологичният прогрес и нововъведенията, голямото увеличение на знанията и информацията докара до друго предизвикателство в клиничната ембриология. Появиха се супер клонове в науката като: епигенетика, регенеративна медицина, стволови кафези, биоинженерство, високи технологии и изкуствен интелект. Независимо от това, привилегиите на софтуерното развиване и нововъведенията постоянно са лимитирани до по-богатите страни.У нас, Медицински център " Афродита ", е ин витро клиниката с най-голяма успеваемост по брой раждания от ин витро процедури. Това сочи формалната статистика на Центъра за Асистирана репродукция за интервал от три години. В процентно съответствие успеваемостта е 38%.Медицински център " Афродита " е и най-големият център за регенеративна медицина в страната. Резултатите на Медицински център " Афродита ", са мъчно постижими даже и от най-хубавите ин витро клиники в света. Това беше и повода да потърсим Георги Дойчев - шеф на лабораторията в Медицински център " Афродита " - с цел да обясни значимостта на ембриологичната лаборатория в областта на репродуктивната медицина.
  Д-р Георги Дойчев: Добрият ембриолог би трябвало да е академик с огромно сърце Георги Дойчев е клиничен ембриолог от 2005 година, сертифициран е като експерт от Европей ската асоциация по репродуктивна медицина и ембриология през 2010 г.През последните години той натрупва скъп опит в интернационални екипи от експерти в Швеция, Германия и Съединени американски щати. От 2011 година е началник на ин витро лаборатория в Медицински център " Афродита ".Медицински център " Афродита " е най-големият център за регенеративна медицина у нас. Смята се за еквивалент на качество на здравните услуги и е неведнъж номиниран и награждаван, както в България, по този начин и в Европа.
- Д-р Дойчев, по какъв начин се промени ролята на ембриолога в актуалната репродуктивна медицина?

- Успешната процедура в лабораторията зависи освен от техническите и интелектуалните качества, само че и от способността на ембриолога да приоритизира дилемите, да се оправя със напрежението и да се интегрира сполучливо в мултидисциплинарния екип за грижа. Ролята на ембриолога се е трансформирала частично заради нуждата от спомагателна специализация, висока просветителна подготовка, научно развиване, интернационално узаконяване по клинична ембриология и условие за непрестанно професионално развиване. Задълженията и отговорностите на актуалния ембриолог доста са се нараснали, като включват формулиране на тактики и протоколи, разкриване на сериозни индикатори за реализиране на оптимални резултати и придобиване на качества за бързо разрешаване на проблеми и взимане на решения.

- Освен техническа подготвеност, кои са качествата на ембриолога, които могат да бъдат преплетени в другите аспекти на работата?

- Емоционална просветеност и отзивчиви умения, високи морални полезности, мощна работна нравственос и пристрастеност към проучването на нови неща, са единствено част от качествата. Освен това част от мощната трудова нравственос включва преподаване и образование на новото потомство ембриолози.

- Какъв темперамент би трябвало да има един актуален ембриолог в IVF клиника съгласно Вас?

- Според мен " положителният ембриолог " би трябвало да бъде високо образован, непрекъснат, придирчив, безкористен, изобретателен и да умее да остава спокоен в изискванията на високи натоварвания и стрес. Той или тя също би трябвало да бъде добър комуникатор, наставник, откривател и член на екипа. Тези черти са най-добре съпроводени от сърцатото приемане на професионалните отговорности и владеене на полезности, като съпричастност, почтеност, честност, отдаденост, недискриминация, съчувствие и нравственос.

- Кои са индикаторите, които сочат за въздействието на ембриолозите за триумфа на една клиника за асистирана репродукция?

- Оценяването на качеството на работата на ембриолозите и значимостта на тяхната роля е комплицирана задача. Могат да се възприемат голям брой критерии за оценка на техническите им умения. Развиват се и нови пълномощия за актуалния ембриолог, които също се отразяват позитивно на триумфа на клиниката по фертилитет. На първо място ембриологът би трябвало да има солидни познания и механически опит. Освен това, триумфът на ембриолозите изключително зависи от тяхното поведенческо показване и личностни качества като еластичност, ангажираност, неизменност, отлична комуникативност и работа в екип. Сътрудничеството сред членовете на лабораторията, както и с медицинските екипи отвън нея също са нужни за навременно решение на проблеми и поддържане на удобна работна среда.

- Какво ще добавите за край?

- IVF съставлява забележителен дял от здравните услуги за дамите, предоставяни по целия свят. Качествата и компетенциите на ембриолозите оказват доста въздействие върху успеваемостта на IVF лабораторията и крайните резултати. Откриването на всички позитивни черти на ембриолозите, в това число познания, механически и нетехнически умения, може да подсигурява, че всички сътрудници на клиниката ще се радват на продуктивни, висококачествени и постоянни взаимоотношения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР