Борат 2 спечели Златен глобус в категорията за филмова комедия

...
Борат 2 спечели Златен глобус в категорията за филмова комедия
Коментари Харесай

Борат спечели Златен глобус, Бакалова – не

„ Борат 2 ” завоюва „ Златен глобус ” в категорията за кино комедия или мюзикъл, само че Златният глобус не отиде при Мария Бакалова. Едно от пояснения за това е точно хактът, че самият филм бе отличен, а Саша Барън Коен получи премията за най-хубав артист в комедия. Други критици считат, че това е сигурен знак за Оскар на Мария, тъй като съвсем в никакъв случай наградените със Златен глобус не получават Оскари. И разминаването на Мария с оценката може би е сигнал, че е планувана за по-голямата премия. До последния миг букмейкърите даваха всички шансове за премията на нашето момиче. То обаче бе преборено от Розамунд Пайк.

Пайк, която бе номинираната за присъединяване си в комедията „ I Care a Lot ”, стана най-хубава актриса в категорията „ Комедиен филм или мюзикъл ”.

За премията Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и победителката Розамунд Пайк.

Анимационният филм „ За душата ” на „ Пиксар ” завоюва „ Златен глобус ” за най-хубава анимация, съобщи Ройтерс. Агенцията разяснява, че това е първата анимация на „ Пиксар ” с негър основен воин.

Първата оповестена премия тази година беше за най-хубав артист в поддържаща роля. Тя отиде при Даниел Калуя за осъществяването му в „ Юда и черният избавител ”, заяви Асошиейтед прес.

Наградата за най-хубав сюжет отива у Арън Соркин за „ Процесът против Чикаго 7 ” на Нетфликс.„ Шитс крийк ” взе оценката за най-хубав ефирен комедиен сериал. Поредицата беше наградена и в още една категория - за най-хубава актриса в ефирен комедиен сериал за осъществяването на Катрин О`Хара.

Марк Ръфало печели премията в категорията за най-хубав артист в ефирен филм или минисериал за ролята си в „ Дотолкова съм сигурен ”.

Джон Бойега е отличен за най-хубав артист в поддържаща роля в телевизионна поредност за осъществяването му в „ Малка секира ”.Призът за най-хубава актриса в ефирен трагичен сериал отиде при английската актриса Ема Корин за ролята й в „ Короната ”.

Заради пандемията от ковид тази година церемонията, която беше отсрочена с два месеца, е без червен килим. Тя се предава от двете брегове на Съединени американски щати. Водещи на шоуто са Тина Фей и Ейми Полър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР