Бомбардират ви със съобщения и телефонни обаждания, пълни с ласкателства

...
Бомбардират ви със съобщения и телефонни обаждания, пълни с ласкателства
Коментари Харесай

Любовно бомбардиране в офиса - ето как да се предпазим

Бомбардират ви със известия и телефонни позвънявания, цялостни с ласкателства и похвали, които ви карат да се чувствате специфични и макар че се познавате едвам от седмица, сте обсипани от внимание и обещания... Вече ви разказахме какъв брой е значимо да разпознавате признаците на т.нар.   " любовно бомбардиране " в персоналния си живот, с цел да се предпазите от нездравословна и евентуално рискова връзка, в която манипулативен сътрудник може да се опита да ви управлява. 

Обикновено свързваме любовното бомбардиране с персоналния си живот, само че е допустимо да се сблъскате с сходно държание и отвън персоналния си живот - когато търсите или ви оферират нова работа, на новото работно място или в обичания ви офис, в който комплиментите са заели мястото на формалната длъжностната характерност.  

През последните години и в професионалната среда стартира да навлиза манипулативната тактичност, като прави чиновниците уязвими за нездравословните й последствия както за хората, по този начин и за самите компании.  

Какво съставлява " любовната бомбардировка " на работното място 

В този случай става дума за форма на операция, при която сътрудник, началник или даже цяла организация обсипва обещано лице с несъразмерни похвали, внимание и награди, с цел да откри надзор и да насърчи зависимостта. Тази психическа тактичност има за цел да завоюва доверието и лоялността на лицето, към което е ориентирана, като го направи по-податливо на операция и употреба.



Признаците, за които би трябвало да внимавате 

Прекомерни похвали и ласкателства: хората, които вземат участие, ще положат всички старания, с цел да ви обсипят с прекомерно доста похвали, изразявайки удивление и благодарност за работата и уменията ѝ. Това непрекъснато одобряване може да ви накара целта да се почувства ценена и значима, създавайки подправено възприятие за сигурност.

Обещания за бързо развиване: получавате оферти за бързо кариерно развиване, предстоящо покачване, нарастване на заплатата и влиятелни благоприятни условия. Тази тактичност се възползва от упоритостта и желанието за професионално израстване, което прави хората по-склонни да пренепребгнат предупредителните сигнали.

Изолиране от другите: с цел да запазят контрола си, манипулаторите могат да се опитат да изолират целта си от нейните сътрудници и й попречи търси упътвания или помощ от другите. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР