Бомба за преговорите по избора на председател на НС хвърли

...
Бомба за преговорите по избора на председател на НС хвърли
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО! Паси хвърли бомба: Видях ролята на Плевнелиев при избора на председател на НС

Бомба за договарянията по избора на ръководител на Народно събрание хвърли Соломон Паси. Видях ролята на президента Росен Плевнелиев при избора на ръководител на Народно събрание, сподели някогашният външен министър, само че не даде детайлности и остави интригата заплетена, предава Standartnews.com.

Паси и Плевнелиев започнаха диалози си с партиите за съставяне на държавно управление. Двамата бяха излъчени от ГЕРБ за посредници сред партията на Борисов и останалите групи в Народното събрание. Днес са срещите с ГЕРБ и „ Български напредък ”, в понеделник – с Движение за права и свободи. Писмен отвод е постъпил от „ Продължаваме промяната ” и Българска социалистическа партия, чака се позицията на Демократична България и „ Възраждане ”.

Нашата задача е нещо приблизително сред „ Мисията невъзможна ” и „ Умирай мъчно ”, сподели Паси.

Целта ни е да търсим решение по национални цели, които да заложим в новото Народно заседание. Когато е мъчно и когато е тежко, жителите чакат такива решения, разяснява Плевнелиев.

„ Това въобще не значи че приказваме за каквито и да било основаване на обединения “, посочи той.

„ Ще се радваме в какъвто и да мандат и с които и да е партии да има държавно управление “, сподели още Плевнелиев.

От своя страна Соломон Паси съобщи: „ Никога от рухването на Берлинската страна до през днешния ден геополитиката не е влияела толкоз мощно на вътрешнополитическия живот. Ние сме в неповторима обстановка, която изисква неповторими решения “.

„ Проблемът е, че липсва разговор “, добави той.

„ Аз съм взел участие в десетки договаряния. Или съм ги управлявал или съм взел участие в тях – сред Съединени американски щати и Русия, сред диктатори и техните пандизчии, сред Северна и южна Корея “, показа той. „ Но едно от най-трудните неща сякаш е разговорът сред българи и българи “, добави той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР