Болните амбиции на Румен Радев не са приключили. Миналата година

...
Болните амбиции на Румен Радев не са приключили. Миналата година
Коментари Харесай

Проф. Близнашки: Радев още има болни амбиции

Болните упоритости на Румен Радев не са завършили. Миналата година той направи опит за държавен прелом, искайки оставката на държавното управление и на основния прокурор, както и разформироване на Народното събрание. Това, което направи Румен Радев, няма аналог в историята на страната. На процедура нацията беше разграничена по този начин, както в никакъв случай до момента. Това разяснява пред Телевизия „ Европа ” именитият конституционалист проф. Георги Близнашки. И съобщи: „ При нас българите има някаква странна амнезия, губи се разбирането за това, което се е случило. ”.

" Представете си какво значи това, в случай че се беше стигнало до сходна развръзка - цялата власт се концентрираше в президента на републиката ", сподели топ юристът.

" Това беше едно огромно разтърсване. Това се готви от доста от дълго време. Случайно да сте чули за така наречен паралелна страна? Беше основана атмосфера, само че не съумяха да стигнат до една нервност в обществото. Бойко Борисов трябваше да бъде трансфорат в знак на злото, въплъщението на злото. Целта беше демокрацията да се завърши с нея, да се премине към президентска република, което и симптом на диктатурата ", уточни още проф. Близнашки. По думите му Румен Радев ни тласка към властнически режим

" Много малко хора схванаха, че тези избори ще са постоянни и какъв брой значимо е това за страната. Не допуснахме президентско ръководство, не допуснахме служебно държавно управление и тук беше доста значима ролята на европейските институции, които подчертаха, че изборите би трябвало да са постоянни ", заключи проф. Георги Близнашки.

Според проф. Близнашки, Румен Радев подхожда лековато по тематиката със Северна Македония и учудващо към момента не е събрал КСНС по тематиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР