Болнични.24 часа:Лидерът на КНСБ: Ако властта не оттегли правилото за

...
Болнични.24 часа:Лидерът на КНСБ: Ако властта не оттегли правилото за
Коментари Харесай

Преглед на печата

Болнични.

" 24 часа ":

Лидерът на КНСБ: Ако властта не отдръпна правилото за болничните, ще предприемем дейности

" Очаквам ръководещите да отдръпват предлагането за първия ден от болничните. В противоположен случай, ще предприемем дейности ", разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че има вяра, че това предложение ще отпадне. Не това е методът да се оправим с подправените болнични, уточни Димитров.

И добави, че е нужна сериозна битка с кухите компании, които източват Национален осигурителен институт.

" Апелирам към всички тези, които имат благоприятни условия да проверяват, най-сетне да стартират да го вършат. Ако има воля, държавната машина може да покаже, че това няма по какъв начин да продължава ", съобщи Димитров.

" Струма ".

" Сега ":

Определиха кой ще вземе 600 млн. лева за 13 км от " Струма "

ДЗЗД " АПП ЛОТ 3.2.1 " е избран за реализатор на 13.2 км сектор от Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле - лот 3.2.1. Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски подписа решението за класиране на участниците в процедурата за определянето на реализатор в публичната поръчка за избор на реализатор за планиране и строителство на права от автомагистралата в сектора сред Кресна и Крупник, оповестяват от Агенцията.

Това е платното в посока Кулата - София, което ще минава източно от Кресненското дефиле по ново трасе, споделя OFFNews.

Авария.

" Дума ":

Пети блок на АЕЦ " Козлодуй " е с понижена мощ

Мощността на пети блок на АЕЦ " Козлодуй " е понижена краткотрайно до 50%, оповестяват от централата. След 9 часа тази заран системата за автоматизирано разтоварване на блока автоматизирано е намалила мощността след изключване на една основна циркулационна помпа.

В момента се прави инспекция на обородуването. От атомната централа разясняват, че няма смяна в радиационната конюнктура. Мощността на блока още веднъж ще бъде нараснала до 100%, откакто бъде доказано, че всички уреди работят обикновено.

Проверка.

" Монитор ":

Едва 23 от 253 къщи за посетители са изрядни

253 къщи за посетители ще би трябвало да върнат общо 46,4 млн. лева Това е резултатът от инспекцията на Държавен фонд " Земеделие " на всички обекти, които са направени с европари по програмата за развиване на селските региони за интервала 2007-2013 година, заяви Нова телевизия.

Инспектирана е документите на 276 от общо 288 къщи за посетители. На 157 обекта е наложена цялостна глоба. Сред тях са къщите за посетители на някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев и на артиста Милко Калайджиев. Останалите 95 са с частична санкция. Изрядни се оказали едвам 23 обекта.

Най-честото нарушаване е, че къщите не се употребяват по предопределение. Освен това, постоянно не се изпълнявал задължението за нови работни места. Липсвали и материални активи, купени с отпуснатите европейски средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР