Болка и дискомфорт в гърба и крайниците - къде е

...
Болка и дискомфорт в гърба и крайниците - къде е
Коментари Харесай

Как да се справим с нервна болка в гърба и крайниците?

Болка и дискомфорт в гърба и крайниците - къде е казусът? Защо изпитваме сходна болежка? Как да се оправим с този проблем и по какъв начин да поддържаме здрави нерви.

Най-важното:

Какво е устройството на периферната нервна система?Какво съставлява периферната нервна болежка: признаци и последициЗащо изпитваме нервна болежка в гърба, кръста, крайниците?Как да овладеем дискомфорта от нервната болежка?

Периферната нервна болежка (невропатия) провокира неприятно чувство, което доста затруднява естественото ни всекидневие и утежнява качеството ни на живот. Независимо дали се касае за болежка в гърба и кръста, ръцете, краката – този дискомфорт може да стане постоянно събитие, в случай че не реагираме в точния момент. В тази обстановка приказваме за невропатична болежка, за която ще ви предложим специфични, само че налични препоръки, които ще ви върнат към естествения метод на живот. 

Симптоми и последствия на периферната нервна болежка

Нарушаването на естественото действие на ПНС води до мъчителни положения. Проявите и силата на периферната нервна болежка зависят основно от засегнатите нерви. В общия случай се показва с болежка в гърба, кръста и крайниците . Описва се неприятно чувство за мравучкане, изтръпване, възприятие за убождане, свръхчувствителност при досег, както и пареща болежка. В взаимозависимост от засягането продължителността на признаците варира - при някои има единствено остра демонстрация, която отминава от единствено себе си. При други обаче се стига до хронични мъчителни положения, които не престават даже с години. 

Независимо от степента на засягане и увредата на ПНС - дребна или огромна - се повлиява качеството ни на живот и ни попречва във всекидневието. Хроничната периферна нервна болежка води до непрекъснат дискомфорт (в будно положение и по време на сън), като се показва в проблеми с подвижността. Така лимитираните придвижвания затрудняват осъществяването на елементарни действия като вървене, писане или даже захват (неволно изпускане на предмети заради болезненост). 

Както споменахме, признаците се демонстрират и в положение на покой, и сън. Нарушенията в качеството на съня водят до хронична отмалялост, която е причина за струпване на стресови събития. Стресът също се характеризира като рисков фактор за здравето на нервите ни. Високите равнища на хормоните на напрежението водят до по-изразена и обострена болежка

Какво може да аргументи нервна болежка?

Всъщност нервната болежка не всеки път е разследване от някаква контузия, а може да бъде породена от разнообразни медицински положения, привички, и условия на средата:

Наднормено телесно тегло . Затлъстяването е един от главните рискови фактори за развиването на диабет - диабетната невропатия е най-честата форма на затруднение освен това заболяване, засягащо нервите, като по този метод провокира болежка. Нередовна физическа интензивност . Следствията от заседналия метод на живот могат да бъдат пагубни за естественото действие на ПНС. Когато тялото не се движи интензивно за дълъг интервал от време, сърцето стартира неефективно да изпомпва кръв. По този метод нервите не получават нужните О2 и хранителни субстанции, с цел да действат обикновено.  Прекомерна консумация на кофеинови питиета, алкохол и тютюневи произведения . Злоупотребата с тези субстанции е един от главните фактори за появяването на невропатия. Токсините влияят непосредствено върху ПНС и нарушават нейните функционалности. Забавят предаването на нервния подтик и повреждат нервните окончания, което слага началото на болестта с нервна болежка. Промяна в метеорологичните условия . При ниски температури организмът реагира, като забавя периферното кръвообращение. Чрез този натурален предпазен механизъм тялото ни защищава кръвта от изстудяване и по този начин се съхранява вътрешната температура. Следствие от нарушеното обикновено кръвообращение са освен студените крака, само че и чувството за остра нервна болежка.

Как най-лесно да овладеем нервната болежка?

Лечебният развой се организира при осъществяването на две съществени стъпки - лекуване на главната причина и следващ общоприет оздравителен интервал, който зависи най-много от смяна в метода на живот на пациента. 

Усложненията и дискомфорта от периферната нервна болежка са повода множеството медицински експерти в началото да предписват на пациентите си хранителна добавка за справяне със признаците и профилактично приложение в хода на лекуването. Fenaxon  е точно подобен артикул, който съдържа оптималната композиция от дейни съставки (като куркумин, уридин монофосфат, ацетил-L-карнитин, магнезий, Витамини от група B и D), настоящи непосредствено върху източника на казуса при остри и хронични положения на ПНС. 

Терапевтичният му резултат повлиява неприятните признаци в гърба, кръста и крайниците и ги облекчава. Също по този начин възвръща нарушаванията на засегнатата нервна тъкан и способства за по-доброто предаване на нервните импулси. Има удобно деяние при продължителен дискомфорт и понижава недоволствата като мравучкане и изтръпване. Овладяването на признаците води и до обикновено осъществяване на ежедневните действия и също по-добро качество на съня.  

Кои други фактори подкрепят естественото действие на ПНС и по какъв начин приемането на хранителни добавки ще ги укрепи? 

Допълнителни превантивни ограничения на нервното здраве 

Спортувайте повече! Оптималното физическо натоварване има многочислени позитивни изгоди за ПНС като да вземем за пример естествена помпена функционалност на сърцето и възстановяване на кръвотока, реализиране на здравословно тегло, както и понижаване равнищата на стрес.

Придържайте се към здравословен метод на хранене! За да могат нервите да организират импулси, те се нуждаят от избрани минерали, протеини и витамини. За благополучие, храните, които съдържат тези хранителни субстанции, са вкусни и приятни за консумация, а в същото време са и потребни. Пример за храни, които да включите към менюто си и да благоприятстват функционалността на ПНС, са: черен шоколад (богат е на аминокиселината триптофан , която работи като невротрансмитер - вещество, което трансферира сигнал от една нервна клетка към следващата), банани, портокали, нар и сливи (тези плодове са източници на калий , който има значение за регулацията на нервните импулси). 

Специалистите предлагат да се усили и потреблението на храни, богати на витамини от група В, защото те подкрепят проводимостта на нервния подтик, поддържат защитното покритие към нервните нишки (т.нар. миелинова обвивка) и защищават от химично увреждане. Тези витамини се съдържат в храни като птиче месо, яйца, цвекло, спанак. 

Ограничете загубата на телесна температура през студените месеци! Обличайте се добре при студено време, с цел да предотвратите свиването на кръвоносните съдове и надлежно да не се нарушава естественото кръвоснабдяване на периферните нерви. 

Снимка: Fenaxon

В умозаключение

Пълноценното ни всекидневие се дефинира от нашето здравословно положение. За по-добро качество на живота се нуждаем от добра връзка сред мозъка и тялото, което зависи от оптималната функционалност на периферната нервна система. 

Дори минимално ограничаване в придвижванията ни заради болежка в гърба или свръхсетивност в крайниците затруднява осъществяването на ежедневните ни действия. За да си помогнем и да забравим за тези признаци, би трябвало да поставяме непрекъснати грижи за здравето на нашите нерви. Това може да се реализира, като използван и изпълняваме изброените препоръки - да се храним уравновесено, да спортуваме, да одобряваме хранителни добавки с потвърдено деяние. 

Нека приемем организма си за едно цвете, т.е. - колкото повече се грижим за него, толкоз повече то ще ни се отблагодарява със мощ и жизнеспособност. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР