Болестта COVID-19, причинена от новия коронавирус, протича по-леко при пациенти,

...
Болестта COVID-19, причинена от новия коронавирус, протича по-леко при пациенти,
Коментари Харесай

Създава ли наистина маската имунитет? Експеримент!

Болестта COVID-19, породена от новия ковид, протича по-леко при пациенти, които са носили маски, когато са се заразили. Това заяви испански специалист, представен от организация ЕФЕ.

Висенте Сориано, шеф на Медицинския център към Международния университет в Риоха, е управлявал проучване, при което е събрана информация за епидемиологични огнища в Мадрид по време на първата вълна на коронавирусната пандемия, написа организация „ Монитор ”.

Експертът разяснява, че изследването е съумяло да " съпостави равнището на предаване на болестта и нуждата от хоспитализация ". При разбор на огнище в къща, населявана от монахини, са се заразили 21 от 25 души. Въпреки обстоятелството, че към половината от жителите са били на възраст над 65 години, при никой от тях не се е наложила хоспитализация. Специалистът свързва този факт с ограниченията за обществена отдалеченост и носенето на маски.

Друго огнище се е разразило след среща на група от 10 души, които са прекарали три часа дружно на закрито, без да носят маски или да стоят на разстояние. В резултат на това всички са се заразили с ковид, като при четирима от тях се е наложила хоспитализация.

По мнение на Сориано носенето на маски оказва помощ да се понижи рискът от зараза и в случай че това се случи, формите на болестта протичат по-леко, защото концентрацията на вируса, която оказва резултат, е по-ниска. С други думи, потреблението на маска " може да ваксинира против тежки форми на COVID-19 ", смята специалистът, съобщи БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР