Болестите могат да поразят всеки. Специални молитви, отправени към Свети

...
Болестите могат да поразят всеки. Специални молитви, отправени към Свети
Коментари Харесай

Молитва към свети Панталеймон за изцеление

Болестите могат да поразят всеки. Специални молебствия, отправени към Свети Пантелеймон, могат да оказват помощ за излекуване от заболявания.

Една от най-мощните молебствия за излекуване е тази, отправена към угодника Господен Пантелеймон. Сам Бог надарил мъченика с дарбата на излекуване, с цел да може да оказва помощ на всеки, който има потребност от помощ. Светецът е един от най-силните лечители, а посредством молебствия към него и до през днешния ден хората се лекуват от заболявания.

Историята на великомъченик Пантелеймон

Светецът е роден през 3 век. Майка му била православна, а татко му изповядвал езичество. Майка му си отишла от този свят рано, тъй че Пантелеймон нямал избор и той приел езическата религия, като татко си.

Великомъченикът изучавал изкуството на лечение, където реализира огромен триумф и е поканен като доктор в императорския двор. Веднъж Пантелеймон видял по какъв начин един от православните свещеници върнал към живот момче, отровено с отрова, като се молел на Исус Христос. Това поразило лечителя и от този момент той се обърнал към християнството и почнал да лекува хора.

Великомъченикът не взима пари и лекувал всички, които се обръщали към него за помощ. С сходни дейности той провокирал доста спорове и отрицание от римските езически лекари, към които хората престанали да се обръщат.

Тогава светецът бил свикан на съд при императора, където се състояло съревнование сред езически доктор и Пантелеймон. Довели човек, който страдал от тежка болест и единствено православният врач съумял да го излекува.

Но тази победа не провокирала състрадание от страна на императора, а го разгневила още повече. Християнинът бил подложен на страшни страдания, които лечителят издържал почтено, без да губи религия в Господ.

Свети Пантелеймон се молел доста и когато го хвърлили да бъде раздран от диви животни, те легнали покрай лечителя, без да го допират. По време на една от молитвите ангелите повикали светеца на небето и едвам тогава мъченикът бил обезглавен.

Молитва за излекуване

Свети Пантелеймон е настойник на страдащите от разнообразни болести. Православните вярващи му насочат молебствия при тежки болести, преди интервенции и за излекуване. Лечителят е награден с огромна заложба да освобождава хората от ужасните страдания, породени от заболявания, и пази всички вярващи.

„ О, най-велики лечителю! Угодниче Господен, Пантелеймоне, към Теб са отправени моите думи за помощ. Моля, чуй ме и не ме оставяй без вниманието Свое, тъй като се разкайвам за всички греховни действия и апелирам да ме спасиш от ужасните страдания и заболявания, които засягат тялото и душата ми. Прости ми и ме благослови, о, пресвети мъчениче. Моля Те за здраве, излекувай ме и ме върни към живота в благополучие, без премеждия и беди. Няма да спра да популяризирам името Ти. Да възнеса Твоята популярност до самите Небеса. В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР