Болен от коронавирус вече пети ден е в неизвестност. 78-годишен

...
Болен от коронавирус вече пети ден е в неизвестност. 78-годишен
Коментари Харесай

Болен от Ковид изчезна. Пети ден в неизвестност

Болен от ковид към този момент пети ден е в неопределеност. 78-годишен мъж изчезна от отделението в общинската болница в град Бяла, а роднините му научиха за това едвам след два дни. Той е разгласен за общодържавно търсене 48 часа след напускането на болничното заведение, заяви Нова тв.

Димитър Димитров живее самичък в къща в село Раданово. Тяна и Маринета са племенници на мъжа. Тяхната майка живее в прилежащото село. На 31 януари вика кола за спешна помощ, тъй като възрастният мъж се почувствал зле. Настанен е във фургон, който извършва ролята на Коронавирус поделение в болничното заведение в Бяла. След настаняването му околните на Димитър търсят информация за положението му. Успяват да се свържат с шефа на лечебното заведение. Той им споделил, че мъжът е постоянен.

В същия ден Димитър напуща болничното заведение без знанието на роднините му. Според тях той е отключил деменция в резултат на болестта. По думите на охранителя на болничното заведение инфектирани и преди са бягали от там.

„ Болните се лекуват в корпуса на болничното заведение и във фургоните, които са пред лечебното заведение. Те са отоплени, изискванията са положителни. Приехме пациента без персонална карта. Нямахме телефон на околните. Затова първо уведомихме полицията, а на другия ден успяхме да се свържем и с роднините ”, изясни шефът на лечебното заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР