Бока Хуниорс спечели първото издание на турнира за Купа Диего

...
Бока Хуниорс спечели първото издание на турнира за Купа Диего
Коментари Харесай

Бока Хуниорс спечели първата Купа Диего Марадона

Бока Хуниорс завоюва първото издание на шампионата за Купа Диего Марадона, откакто на финала се наложи над Банфилд с 5:3 след дузпи. Редовното време приключи 1:1, като зелените от Банфилд изравниха безусловно с последния удар в мача.

Турнирът беше наименуван в чест на легендата на аржентинския и международния футбол, който си отиде от този свят през ноември. Иначе мачовете започнаха през октомври, само че след това Купата одобри името на иконата на милиони хора на планетата.

Рок-група, събрана от някогашни професионални футболисти, извърши няколко части на терена преди началото на мача, в композиция с пиротехника и светлинно шоу. Снимки и крилати изречения на някогашния състезател на Бока, Барселона и Наполи допълваха шоуто.

След не доста атрактивни първи 45 минути на стадион " Сан Хуан дел Бисентенарио ", Бока Хуниорс излезе напред в резултата. Точен беше със зрелищен отдалечен удар Едуин Кармона 19 минути след началото на втората част. Но в 6-ата минута на добавеното време Лусиало Лоло изравни за Банфилд, минута откакто Емануел Мас от другия тим беше изпъден с червен картон.

И петимата реализатори за Бока бяха точни при наказателните удари, до момента в който Хорхе Родригес от Банфилд пропусна.

Победата е първа за отбора от 27-и декември и ненапълно би трябвало да притъпи болката от отпадането от Сантос на полуфинала за Копа Либертадорес.
“Dale campeooooonnn, dale campeooooonnn...”

— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial)
La
— Boca Jrs. Oficial (desde ) (@BocaJrsOficial)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР