Божурище. Председателят на Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски обсъди

...
Божурище. Председателят на Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски обсъди
Коментари Харесай

АПИ ще ремонтира 20 км от път III-638 - важна пътна артерия в община Божурище

Божурище. Председателят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) Георги Терзийски разиска с кмета на Божурище Георги Димов ремонта на близо 20 км от третокласния път Делян – Златуша – Гурмазово – Пожарево. Отсечката е значима пътна артерия в общината. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ .

В момента в сектора се прави почистване на сервитута, унищожаване на непотребна растителност и изкопаване на непотребни земни маси, които са стадий от плануваните строителни действия. Ремонтът включва възстановяване на отводняването, възобновяване на пътната структура, замяна на асфалтовите пластове, слагане на нови ограничаващи системи, хоризонтална маркировка и пътни знаци. Ще се възвърне и положението на оборудванията в целия сектор.

Ремонните работи са предоставени на пътноподдържащото сдружение, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящо и зимно поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на Софийска област. Прогнозният период за довеждане докрай на ремонта е 30 май 2022 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР