Божидара Христова от Велико Търново спечели специалната награда на Lidl

...
Божидара Христова от Велико Търново спечели специалната награда на Lidl
Коментари Харесай

Млад талант спечели награда на Lidl с туристически проект за Велико Търново

Божидара Христова от Велико Търново завоюва специфичната премия на Lidl по време на фестивала по цифрови технологии и програмиране на Училищна Телерик Академия. Момичето е десетокласничка в Професионалната гимназия по туризъм „ Д-р Васил Берон “ и взе участие с цифрова разработка на туристически уебсайт, който показва едни от най-емблематичните и любопитни места в остарялата столица. Проектът справедливо ѝ донесе премията на Lidl – стипендия за присъединяване в летен лагер на Училищна Телерик Академия.

Като сътрудник на фестивала компанията освен даде специфичното отличие, само че бе част от журито и обезпечи висококачествени хранителни артикули за всички участници. Традиционно Lidl поддържа младите гении както посредством личните си юношески стратегии, по този начин и с поддръжката си за сходни просветителни начинания, които предизвикват развиването на учениците и построяват у тях основни умения.

За първа година Божидара взе участие в школата по „ Уеб програмиране “ на Училищна Телерик Академия. Реализирането на плана ѝ лишава близо три седмици. В уеб страницата тя показва исторически обстоятелства за родния си град – известни, само че и по-неизвестни забележителности и местности, които могат да бъдат посетени. Споделя забавни направления – " На два крайници " или " На четири гуми ", както и любопитни блог публикации, мнения за хотели и хрумвания за настаняване. Специално внимание е обърнато на маршрутите към Велико Търново с трен – обичано транспортно средство на десетокласничката.

Именно културната устременост на плана и връзката му с историческото завещание на страната ни са измежду аргументите Lidl да припознае и отличи плана. Компанията обичайно поддържа тези две области, в това число и в границите на най-голямата си обществено виновна самодейност „ Ти и Lidl за по-добър живот “.

За първа година Училищна Телерик Академия провежда фестивала по цифрови технологии и програмиране за възпитаници от 3 до 12 клас. Близо 250 нейни ученици показаха повече от 150 плана, основани по време на безплатните образования по програмиране и цифрови науки. Компютърни игри, уеб уеб сайтове и цифрови разработки бяха част от концепциите на младите цифрови гении.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР