Божидар Андреев стана европейски шампион по вдигане на тежести в

...
Божидар Андреев стана европейски шампион по вдигане на тежести в
Коментари Харесай

Божидар Андреев от Сливен е шампион с рекорд на Европа!

Божидар Андреев стана европейски първенец по повдигане на тежести в категория до 73 кг на шампионата на Стария континент в София. Родният щангист завоюва безапелационно златото с дуел от 348, което е нов европейски връх. В придвижването изтласкване българинът също усъвършенства най-хубавото достижение в историята на континента със 193 кг.
Така България към този момент има три златни медала от първите четири категории на шампионата в родната столица. Преди това Ангел Русев в категория до 55 кг и Габриел Маринов до 61 кг. се поздравиха с купите. При медалите това е пето отличие след бронза на Джан Зарков при 55 кг. и среброто на Иван Димов при 61 кг.
Състезанието изненадващо стартира с несполучлив опит за Божидар в изхвърлянето на 150 кг., само че при втория последва бърза корекция и съдбоносен трети опит на 155, с което бе извоювано златото в придвижването.
В изтласкването Андреев нямаше безусловно никаква конкуренция и опустоши противниците си. Три сполучливи опита, като златото бе подпечатано още след втория на 185 кг. Третият бе за публиката и европейски връх – 193 кг.
Така Божидар печели втора европейска купа в кариерата си след триумфа през 2019 година в Батуми. Той има оше два бронзови медала – 2021 в Москва и 2022 в Тирана.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР