Богатите държави продължават да са далеч от изпълнението на обещанието

...
Богатите държави продължават да са далеч от изпълнението на обещанието
Коментари Харесай

Богатите страни не инвестират достатъчно в чиста енергия за развиващите се

Богатите страни не престават да са надалеч от осъществяването на обещанието си за даване на 100 милиарда $ годишно за разрастващите се страни до 2020 година като част от Парижкото съглашение за климата. Според данни на изследователската организация „ Bloomberg New Energy Finance “ от 111-е милиарда $, вложени в технологии за чиста сила, единствено 10 милиарда са предоставени от богати страни.

 © Българска телеграфна агенция
Според съглашението за климата, което беше подписано през 2015 година, минимум 100 милиарда би трябвало да бъдат вложени, като те би трябвало да бъдат събрани от разнообразни източници, в това число и от частния бранш.

Съобщението идва на втория ден от началото на годишната конференция на Организация на обединените нации за климата, която тази година се организира в Бон, Германия. Тя е първата след идването на власт на американския президент Доналд Тръмп и решението му да изтегли Съединени американски щати от парижкото съглашение.
 Конференция на Организация на обединените нации за климата стартира в Бон Конференция на Организация на обединените нации за климата стартира в Бон
В Германия стартира 23-тата Конференция на Организация на обединените нации за климата - първата откакто Доналд Тръмп разгласи отдръпването на Съединени американски щати от Парижкото съглашение. Във фору...

В същото време по-рано през днешния ден финансовата организация „ Standard and Poor`s “ разгласява отчет, който слага под въпрос от кое място ще дойдат обещаните пари. Него също по този начин се показва нуждата доста страни да усилят бюджетите си, с цел да могат да финансират поетите задължения.

„ Според нас е доста малко евентуално държавните управления да са подготвени, или способни, да рискуват утежняването на кредитоспособността си като разтягат бюджетите и данъчните си отговорности, с цел да финансират разноските по използването “ на съглашението, се споделя в отчета на организацията.

От „ Bloomberg New Energy Finance “ допълват също, че разрастващите се страни би трябвало да подобрят правната си рамка, с цел да могат да създадат вложението в чиста сила по-привлекателно както за публичния, по този начин и за частния бранш.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР