Богатата на петрол и природен газ Русия може скоро да

...
Богатата на петрол и природен газ Русия може скоро да
Коментари Харесай

Русия заплаши САЩ с мощен удар върху долара

Богатата на нефт и природен газ Русия може скоро да се изкуши да се откаже от петролните контракти, деноминирани в щатски долари, в случай че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън продължи да ѝ постанова целенасочени стопански наказания.

" В идеалния случай бихме предпочели да не се отдалечаваме от $, защото той е интернационална валута, употребена за контракти ", споделя съветският министър на енергетиката Александър Новак пред бизнес телевизия CNBC по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург.

" Но в случай че нашите американски сътрудници основат подобен вид обстановка, няма да имаме различен избор, с изключение на последователно да създадем това ", прибавя Новак.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В устрема си да изолира съветската стопанска система от американските...

Коментарите му идват единствено часове, откакто Русия разгласи, че.

Тези ходове се случват дни преди срещата на върха сред съветския президент Владимир Путин и американския президент Джо Байдън по-късно този месец.

" Ще продължим да бъдем международен водач на пазара на изкопаеми горива и ще организираме диверсификация, като се насочим към нефтохимическите и пазарите на полутечен природен газ ", твърди Новак.

" Плюс създаването на ново енергийно произвеждане и чиста сила ", продължава той, цитирайки водородните и технологии за предпазване на въглерод, както и създаването на нови горива, наред с други планове.

Ако Русия, която е един от най-големите експортьори на петрол и газ в света, се откаже от $, това ще бъде сериозен удар върху и неизбежно ще намали цената ѝ.

През октомври 2019 година най-голямата съветска петролна компания " Роснефт " дефинира еврото като валута по дифолт за целия собствен нов експорт на недопечен нефт в опит да се защищити от въздействието на американските наказания.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР