Богат на различни полезни хранителни вещества като протеини, фибри, витамин

...
Богат на различни полезни хранителни вещества като протеини, фибри, витамин
Коментари Харесай

Невероятните ползи за здравето от праз лука?

Богат на разнообразни потребни хранителни субстанции като протеини, фибри, витамин К, витамин А, витамин С, витамин В6, витамин Е, манган, желязо, магнезий, калций и калий и с извънредно малко калории, празът би трябвало да бъде значима част от диетата ни.
За какво ни оказва помощ потреблението на ПРАЗ ЛУК?
Всеки от нас познава от близко този зарзават. Праз лукът прилича доста на външен тип елементарния лук, само че в действителност вкусовите му качеств...
Прочети повече
Той е богат и на антиоксиданти, по-специално полифеноли и серни съединения, като по този начин защищават от развиването на редица болести и имат антимикробни свойства.

Праз лук може да консумирате и тъй като консумирането му понижава възпалението в тялото, намалява холестерола и контролира кръвното налягане, а наличието на фибри и вода в праза пък водят до по-бързо насищане.

Фибрите в праза са потребни и за подобряването на храносмилателната система, тъй като подхранват потребните бактерии в червата и по този начин оказват помощ на общото здраве.
10-те най-здравословни зеленчука, които да включите в менюто си (ЧАСТ I)
Зеленчуците са една от най-здравословните групи храни, които можете да добавите към вашата диета - само че по какъв начин да прецените кои зеленчуци са...
Прочети повече
Най-хубавото е, че празът елементарно се съчетава с доста други храни и можете да го добавяте към всяка храна, а годни за консумация са белите и светлозелените елементи от праза.

Може да се яде недопечен или обработен термично по разнообразни способи и е страхотна добавка към супи, сосове, яхнии, салати и картофени ястия. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР