Бог дава на този, който става рано“– мъдростта на тази

...
Бог дава на този, който става рано“– мъдростта на тази
Коментари Харесай

7 безценни сутрешни навика, които могат да променят живота ви

„ Бог дава на този, който става рано “– мъдростта на тази поговорка се удостоверява от проучване на Университета в Лайпциг, съгласно което „ чучулигите “ са по-инициативни от „ совите “.

Но с цел да бъдем сполучливи персони, не е задоволително единствено да ставаме рано, а да  умеем да сътворяваме положително въодушевление и да планираме вярно целите, тъй че най-важните да вършим на първо време.

Защото какъв е смисълът да сме ранобудни, като прекарваме началото на деня в леглото и пред тв приемника? Важно е да си изградим потребни привички, да приучим и децата на тях. Това може би не е доста елементарно, само че пък е доста скъпо:

Съставете си проект за вечерта

Това, несъмнено,  не е утринен обред, само че е табиет, който абсолютно усилва утринната работливост. Когато имате проект за идващия ден, ще обмислите овреме по какъв начин да спечелите време за дилемите, които се надявате да свършите през него, и да методите най-ефективно. Подгответе продуктите за закуска, направете си малко разписание по кое време кои неща да свършите.

Изглежда елементарно, само че когато се доберем след работа вкъщи, и ни се желае единствено да се изтегнем на дивана, се желае страхотна самодисциплина, с цел да помислим за утрешните задължения.

Ставайте доста, доста рано

Извинете, „ сови “, само че се постанова да измененията житейския си темп. Лаура Вандеркрам, специалист по тайм-мениджмънт и създател на книгата „ Какво вършат преди закуска най-успешните хора “, цитира анкета с 20 топмениджъри, съгласно която 90% от тях в делниците стават преди 6.00 ч.

Например генералният шеф на PepsiCo Индра Нуйи се буди в 4.00 ч. заран и се появява в офиса не по-късно от 7.00. Един от най-успешните мениджъри на света - шефът на компанията Disney Боб Айгър става в 4:30, с цел да успее да уважи, а генералният шеф на Twitter Джак Дорси — в 5:30, с цел да потича за здраве. Вероятно за мнозина звучи извънредно, само че в случай че свикнете да си лягате по-рано, ще си изградите и табиет за ранното ставане. Което ще се отрази ужасно на вашата работливост.

Правете гимнастика

Сред нас има някакъв % свръххора, които, едвам отворили очи, с бодра стъпка се насочат към тренажора (възможно е и просто да умеят да лъжат). На множеството хора рано заран не им е до извършения, само че е реалност, че това време на денонощието е идеално за спорт.

Ако извършите няколко извършения на първо място останало, разсънвате и тялото, и мозъка си. Дори най-заетите хора могат да намерят 15-20 минути за оживление, а най-добре – към 45 минути.

Шефът на Xerox Урсула Бернс има занимания с персонален треньор два пъти седмично в 6:00. 44-ият президент на Съединени американски щати Барак Обама стартира всеки собствен ден с кардио подготовка, а фамозният бизнесмен Джак Дорси, за който към този момент ви споменахме, прави три повторения на седемминутен комплекс от извършения. „ Всички те са необикновено заети хора и щом намират време да спортуват, значи е в действителност значимо “, разяснява Вандеркрам.

Започнете с най-важното

Тихите утринни часове, когато никой не ви пречи са превъзходен миг да се концентрирайте над най-важните си планове. Освен това, в случай че се заемете с тях сутринта, това е гаранция, че времето ще ви стигне и никакви непредвидени условия – деца, началници, сътрудници, няма да ви попречат да извършите всичко належащо.

Вандеркрам дава образец с бизнес аналитик, чийто ден бил по този начин натоварен от неочаквани заседания и други задания, че тя не успявала да свърши нищо значимо. Тогава прекроила деня си и почнала да мисли за ранните утринни часове като за време, отделено на работа над най-важните и трудоемки планове, с цел да може да се концентрира над тях.

Целият текст прочетете на noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР