БОЕЦ осъди КПКОНПИ, ръководена от Сотир Цацаров, за мълчалив отказ

...
БОЕЦ осъди КПКОНПИ, ръководена от Сотир Цацаров, за мълчалив отказ
Коментари Харесай

БОЕЦ осъди КПКОНПИ заради мълчалив отказ по предоставяне на информация

БОЕЦ осъди КПКОНПИ, ръководена от Сотир Цацаров, за безмълвен отвод по питане. Това.
" След като осъдихме Национална агенция за приходите, СГП, Министерство на вътрешните работи – Столична дирекция на вътрешните работи и Специализираната прокуратура и Гешев, с тази поредна правосъдна победа против КПКОНПИ и Цацаров, БОЕЦ реализираме по този начин нареченият ‘ГОЛЯМ ШЛЕМ “ в борбата против ръководещата ни мафия и подчинените и институции. Осъдихме и петте най-важни мафиотски институционални бухалки – Национална агенция за приходите, СГП, Министерство на вътрешните работи, СП и КПКОНПИ! ", показват още в известието.
 ЦУМгейт: Цацаров мълчи, Гергов мълчи, истината не може да се откри ЦУМгейт: Цацаров мълчи, Гергов мълчи, истината не може да се откри
Настоящият началник на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и някогашен основен прокурор Сотир Цацаров не е поискал да спомага при разсле...
Ето какво съдът задължава КПКОНПИ да отговори:
Какъв е общият размер, като сума в лв. на иззетите в интерес на страната активи с влезнали в действие правосъдни актове и постъпили в държавният бюджет за 2018г. и 2019г. по години?
Какъв е броят на предадените на прокуратурата преписки и инспекции за корупция за 2018г. и 2019г.?
Какъв е общият размер на в допълнение материално стимулиране и всички типове бонуси и финансови тласъци отвън главното трудово заплащане раздадени на чиновниците на КОМИСИЯТА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО за 2018г. и 2019г.?
Какъв е общият размер на в допълнение материално стимулиране и всички типове
бонуси и финансови тласъци отвън главното трудово заплащане получени от ръководителите на КОМИСИЯТА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО за 2018г. и 2019г.?
 КПКОНПИ с искове за лишаване на имущество на стойност близо 53 млн. лева КПКОНПИ с искове за лишаване на имущество на стойност близо 53 млн. лева
В интервала 15 юли – 31 август 2020 година КПКОНПИ организира шест постоянни съвещания, на които взе решения за внасяне на искови молби в ок...
Какъв е общият размер на активите в лв. с наложени от КОМИСИЯТА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТОТО ИМУЩЕСТВО запори за 2018г. и 2019г.?
Делото е формирано по тъжба на Гражданско придвижване „ Боец – България обединена с една цел “, представлявано от Г.Б.Г. *** срещу безмълвен отвод на ръководителя на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ за даване на социална информация по отношение на подадено заявление вх.№ ДОИ00001 от 13.01.2020год.В жалбата се развиват съображения, че безмълвния отвод е незаконосъобразен.
Съдът ОТМЕНЯ безмълвния отвод на ръководителя на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ за даване на достъп до социална информация по заявление вх.№ ДОИ00001 от 13.01.2020год., подадено от Гражданско придвижване „ Боец – България обединена с една цел “, представлявано от Георги Борисов Георгиев.
ВРЪЩА преписката на административния орган за изговаряне, съгласно напътствията в претекстовете на актуалното решение.
ОСЪЖДА ръководителя на Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ да заплати от бюджета си на Гражданско придвижване „ Боец – България обединена с една цел “, представлявано от Георги Борисов Георгиев сумата от 260 лева, представляваща разходи за адвокатски хонорар и държавна такса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР