БНТС въвеждане на извънредното положение двойно са намалели заявените услуги

...
БНТС въвеждане на извънредното положение двойно са намалели заявените услуги
Коментари Харесай

Близо 50% от услугите на Агенцията по геодезия са осъществени онлайн през март

БНТ

С въвеждане на изключителното състояние двойно са намалели декларираните услуги към Агенцията по кадастър, демонстрират данните на Агенцията по геодезия.

Въпреки че офисите на организацията остават отворени, оттова поучават хората да употребяват всички предлагани от ведомството услуги електронно.

Виолета Коритарова, изп. шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър: Близо 50% от услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър са били предоставени по електронен път през март. Сега когато всички работим в домашна среда е доста комфортно потреблението на нашите електронни услуги.

За да получим по електронен път документ, е нужен електронен автограф. Има обаче и метод да се избегне това - услугата се декларира електронно, а документите документално идват по пощальон или може да си ги получите в офис на организацията.

Виолета Коритарова, изп. шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър: Електронните услуги са с 30% по-евтини от услугите получени на гише, хартиените документи, схема за аграрен парцел или скица на апартамент получена на книжен притежател коства 20 лв., а електронно декларирана и получена - 14 лв..

При електронното подаване на заявление няма значение и местонахождението до което ще бъде доставени документите.

Виолета Коритарова, изп. шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър: Към момента стопират периодите единствено за промени на кадастрална карта, в случай че някои желае подялба на парцел или е открил неточност в кадастралната карта - тези планове се афишират на всички заинтригувани лица - тези периоди са същите и ще продължат да работят след приемане на закона за изключителното състояние.

Текстовете се чака на следващия ден да бъдат обнародвани в Държавен вестник.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР