БНТ трябва да защитава националните интереси, политическите решения ги взимат

...
БНТ трябва да защитава националните интереси, политическите решения ги взимат
Коментари Харесай

Шефът на БНТ се похвали: Вземаме пазар и зрители на други телевизии

БНТ би трябвало да пази националните ползи, политическите решения ги взимат политиците. Българска национална телевизия би трябвало да направи повече във връзка с Република Северна Македония - не е задоволително просто да отразим в новините, да поканим посетител. Ако ние създадем предаване " Референдум " по тематиката, в случай че създадем спомагателни филми, в случай че покажем гръцкия образец, това ще помогне на българското общество да осмисли по-добре връзките си с Република Северна Македония, това е ролята на публичната медия, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " изпълнителният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

По думите му, в случай че Българска национална телевизия направи филм за гръцката история, Би Ти Ви и Нова няма да го създадат, това е значимо за обществото, не за комерсиалните малките екрани.

" Ако приемем, че добросъседството и влизането в Европейския съюз са значими - и за Сърбия е по този начин, и за Румъния. С Македония казусът е историята, македонската еднаквост е артикул, който е нов. Аз мисля, че кабинетът постъпва вярно, без разговор няма да стане ", добави Емил Кошлуков.

Той разяснява, че може да се види опитът на Гърция в тази посока.

" На Гърция ѝ лиши 25 години да оправи географията на Република Северна Македония, на нас може да ни отнеме 25 години да оправим историята. Не желанието, а правата за лъчение пречат сега БНТ1 да се излъчва в Република Северна Македония. Ние в Българска национална телевизия не субтитрираме македонския език ", добави Емил Кошлуков.

" Необходими са повече средства, само че този проблем го има и Би Би Си. Пускаме филми за Стефан Данаилов, за Блага Димитрова, тъй като би трябвало да съхраним паметта за тези хора, пускаме 10 кино лентата в този момент, през март започваме да снимаме още 10. Вече е подготвен и през февруари потегля новият сериал " Аз и моите дами ", стана доста прекрасен и съгласно мен ще се хареса на феновете ", сподели още Емил Кошлуков.

Според него Българска национална телевизия се оправя добре и това се вижда в резултатите и в пазарния дял.

" Търговските малките екрани към този момент ни броят за конкуренция, те програмират на гърба на нас, съгласно нас. Те усетиха, че Българска национална телевизия работи. Ние взимаме пазар и фенове, а за тях това са живи пари, за тях това е реклама, която е доста значима, подобен е животът, пазарът е конкурентен. Българска национална телевизия пораства и резултатите са доста по-високи от последните 2-3 години ", акцентира Емил Кошлуков.

Той разяснява решението за цялостна инспекция по какъв начин е заел поста в Българска национална телевизия, което беше взето след съвещанието на медийната комисия в Народното събрание по този начин: " Винаги изборите на генерални шефове се апелират в съда, мисля, че и моят го апелираха, съдът се произнася дали изборът е верен и дали има нарушаване при процедурата. Има решение на съда, не знам какво мислят да ревизират. Не давам отговор на персонални нападки, дипломата могат да я ревизират, тя е подадена. Могат да ревизират и втората ми тапия, с която съм изключително горделив ", сподели още Емил Кошлуков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР