БНТ няма да излъчи документалния филм за покойния юрист Кристиан

...
БНТ няма да излъчи документалния филм за покойния юрист Кристиан
Коментари Харесай

БНТ изключи филма за Кристиан Такова от празничната си програма

БНТ няма да излъчи документалния филм за починалия правист Кристиан Таков - " Моралът е положителното ", макар че е имала такива проекти. Управителният съвет на публичната телевизия е взел решение да извади кино лентата от празничната си стратегия. Това оповестява, като се базира на извлечение от гласоподаване на УС на медията, извършено на 11 декември.

" Моралът е положителното " е бил очакван да се излъчи на 2 януари 2024 година от 21:30 часа, само че това няма да се случи. Вместо него малкия екран ще излъчи френско-германският сантиментален филм “Влюбеният Айфел " (Eiffel).Към момента няма формален отговор от страна на Българска национална телевизия за взетото решение.

Изданието прави връзка сред решението на управлението на Българска национална телевизия и някои от сцените във кино лентата. В част от тях са показани митингите против кабинета " Орешарски " след избирането на Делян Пеевски за началник на ДАНС.

Генерален шеф на Българска национална телевизия към момента е Емил Кошлуков въпреки неговият мандат да изтече още предходната година. В момента той продължава да заема поста до избирането на нов шеф - само че подобен конкурс не може да бъде стартират поради поредност от тактически паузи и

Преди дни водачът на " Атака " Волен Сидеров призна, че с който той се кандидатира за общоприет шеф на Българска национална телевизия преди години, е бил мним. Телевизията на Сидеров - " Алфа ", беше издала документа на Кошлуков за 1-годишен стаж като " програмен шеф " през 2017 година

Лидерът на " Атака " твърди, че го назначил официално единствено с цел да направи услуга на Бойко Борисов, който му споделил, че " Делян желал Кошлуков да стане началник на Българска национална телевизия ".

Освен митингите против кабинета " Орешарски " филмът " Моралът е положителното " демонстрира историческите събития от последните десетилетия в България. Той наблюдава житейския път на доцент Кристиан Таков - учител по гражданско право в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Лентата на сценариста и режисьор Веселин Диманов потапя фена в богатия свят на юриста посредством разказите на необятен кръг от негови съидейници, студенти, другари и фамилията му.

В началото на 2023 година продукцията беше подложена на цензура - създателят на кино лентата описа, че някои от разпространителите са отказали прожекции, защото " кметовете на дребните обитаеми места виждали проблем със наличието на кино лентата – площади, митинги, Пеевски и други сюжети. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР