БНП Париба Лични Финанси, България се преструктурира като банка, стана

...
БНП Париба Лични Финанси, България се преструктурира като банка, стана
Коментари Харесай

БНП Париба Лични Финанси, България се преструктурира като банка

БНП Париба Лични Финанси, България се преструктурира като банка, стана ясно на събитие в столицата.

От 1 февруари 2018 година активността в България ще се реализира от БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България, което е клон на френската банка БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А.

Съществуващото досега сдружение БНП Париба Пърсънъл Файненс ЕАД ще се преобразува посредством вливане в БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България. За регистрацията на Клон България и преобразуването са подхванати нужните стъпки пред Българската национална банка и Търговския указател.

На този стадий трансформацията е обвързвана главно с юридическото преструктуриране на съществуващите в България дъщерни сдружения на банката и не планува никакви промени в процедурите и изискванията на услугите, които се дават на клиентите. Банката подхваща тази стъпка за обезпечаване в бъдеще на по-големи благоприятни условия за развиване на бизнеса си в страната като една от задачите е да даде повече и по-атрактивни услуги на клиентите.

" Промяната е нужна за бъдещето ни в България, само че и в цяла Източна Европа. В България сме отдавна и имаме дълготрайни проекти за стабилно развиване и отсега нататък ", съобщи Бруно Льору (на снимката), Съд на Европейските общности на БНП Париба Лични Финанси за България и Румъния.

По отношение на пазарен дял той съобщи, че банката ще се стреми да бъде в топ 10 у нас.

Кристоф Деру, ръководител на УС на групата БНП Париба в България, пък акцентира, че към този момент не се планува придобиването на други банкови структури у нас.

БНП Париба Лични Финанси има над 1,5 млн. клиенти в страната и от стъпването си на пазара е раздала заеми в размер на 3,5 милиарда лв.. Екипът ѝ е от 1000 чиновници, а клоновата мрежа се състои от 45 търговски офиси.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР