БНБ пуска златна монета с лика на Свети СтефанБългарската народна

...
БНБ пуска златна монета с лика на Свети СтефанБългарската народна
Коментари Харесай

БНБ пуска златна монета с лика на Свети Стефан

БНБ пуска златна монета с лика на Свети Стефан
Българската национална банка пуска в обращение златна възпоменателна монета „ Св. Първомъченик Стефан ”.

Златната монета от серията „ Българска иконография ще бъде пусната в обращение от 10 декември. Монетата ще се продава както в Българска народна банка, по този начин и в Касовия център на Българска народна банка, и в офиси и клонове на Първа капиталова банка, Райфайзенбанк и Тексим Банк. До 12 декември всеки клиент ще може да закупи от Българска народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „ Св. Първомъченик Стефан “ ще се продава без ограничавания.

Цената на монетата е 890 (осемстотин и деветдесет) лв..

Номиналната стойност на монета е 100 лв.. Тя е направена от злато, проба 999/1000, качеството е висше – мат/гланц. Монетата тежи 8.64 грама. Тиражът е 2000 броя.

На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската национална банка с годината „ 1879 “ върху лентата; тъдява: надпис „ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА “, номиналната стойност „ 100 ЛЕВА “ и годината на емисията „ 2018 “.

На противоположната страна на монетата е ситуирано канонично изображение на Свети Стефан, а към него надпис „ Сухопътни войски.ПМЧК СТЕФАН “.

Автор на художествения план е Пламен Чернев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР