БНБ одобри петима души да влязат в управлението на Българската

...
БНБ одобри петима души да влязат в управлението на Българската
Коментари Харесай

БНБ одобри новото ръководство на ББР

БНБ утвърди петима души да влязат в ръководството на Българската банка за развиване. Това са Валентин Любомиров Михов и Васил Атанасов Щонов за членове на надзорния съвет и Цанко Руменов Арабаджиев, Крум Георгиев Георгиев и Владимир Рашков Георгиев за членове на управителния съвет. Като Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев са утвърдени и за изпълнителни шефове.

Това излиза наяве от Регистъра по Наредба №20 на Българска народна банка от 28 април 2009 година за издаване на утвърждения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитна институция. Решението на Българска народна банка е от 11 юни и към този момент е вписано в регистъра, предава вестник " Труд ".

Преди дни министърът на стопанската система Кирил Петков изясни, че заради това, че двама от членовете на надзорния съвет (Симеонов и Бурска) апелират уволнението си, се търси ново решение, тъй че те да останат малцинство в борда на банката и да могат да се одобряват по-лесно промени. Идеята на министъра е надзорният съвет да стане от най-малко пет души. Един от тях се допуска, че ще остане досегашният ръководител на надзора Стамен Янев, защото министър Петков не сподели предпочитание той да бъде заменен.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Българска банка за развиване излезе на загуба от 104.5 млн. л...

Новият препоръчан директорски съвет може да се избере единствено с решение на надзорния съвет. Цанко Арабаджиев е член на „ Зелено придвижване “ и капиталов съветник, Крум Георгиев е работил в ОББ, а Владимир Георгиев е учредителен секретар на партия „ Република БГ “. През 90-те години на предишния век той е бил изпълнителен шеф на банка „ Биохим “, още по времето, когато тя е държавна.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР