Blue Origin все още трябва да извърши първия си полет

...
Blue Origin все още трябва да извърши първия си полет
Коментари Харесай

Билетчето за полетите на Blue Origin ще струва 200 000 долара

Blue Origin към момента би трябвало да извърши първия си полет с човек водач, преди да може да стартира да извежда хората в подорбиталното пространство. Но в случай че се чудите какъв брой пари да спестите за пътешестване, отговорът може да бъде най-малко 200 000 $. Според Ройтерс, чиновници „с първа ръка познания за ценовия план“, са разкрили, че място в кораба New Shepard ще коства сред 200 000 и 300 000 $.
Ако е правилно, тогава ценообразуване ще бъде сравнимо с това на Virgin Galactic, която към този момент продава екскурзии до суборбитално пространство от 200 000 до 250 000 $ на човек. Що се отнася досега, в който билетите ще станат налични за покупка, ръководителите на Blue Origin разкриха на конференция предишния месец, че възнамеряват да продадат местата още през идната година.

Както показва Ройтерс, тази цена значи, че компанията най-вероятно ще загуби милиони за всеки полет. New Shepard може да транспортира единствено шестима пасажери над 100 благи над повърхността на нашата планета и всеки полет ще коства на компанията към 10 милиона $.

Капсулата за екипаж на Blue Origin се гордее с големи прозорци – „най-големите прозорци в космоса“, с цел да даде на туристите най-хубавия вероятен аспект. През миналата година галактическата корпорация, благосъстоятелност на Джеф Безос, изпрати манекен в космоса и организира най-високия си тестови полет, достигайки целевата си височина. Въпреки това, тя към момента не е разкрил доста детайлности за първия си полет с хора.

Преди това обаче тя съобщи, че се надява да пусне New Shepard с хора на борда за първи път тази година, с цел да се приготви за своя бизнес в региона на галактическия туризъм. Това пътешестване може да включва чиновници, евентуално за да потвърдят, че имат доверие в личната си технология. Засега компанията се приготвя да тества капсулната си система за спешен излаз по време на автентичен полет през идващите няколко седмици.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР