Bloomberg съобщи, че норвежката компания Cermaq Group AS е усъвършенствала

...
Bloomberg съобщи, че норвежката компания Cermaq Group AS е усъвършенствала
Коментари Харесай

Технологията за разпознаване на лицето вече може да различава 13 животни

Bloomberg заяви, че норвежката компания Cermaq Group AS е усъвършенствала технологията за различаване на човешките лица и в този момент е допустимо различаването на 13 типа животни. Компанията има намерение да употребява технологията за проучване развиването на атлантическата сьомга.

Предвижда се основаването на огромна база данни за животните, която ще даде опция да се прави мониторинг на сьомгата и да се следи положението на здравето на другите екземпляри. Досега системата можеше да разпознава единствено два типа животни, само че в този момент техният брой е повишен на 13.

С помощта на тази технология учените могат да разпознават кокошки, прасета, овце, лъвове, тигри, разнообразни типове птици, слонове, лемури, китове, котки и кучета. Става допустимо автоматизираното управление на потреблението на храна и вода, на температурата на тялото и отклоненията в държанието на животното.

Природозащитниците имат намерение да употребяват технологията за следене на слоновете, за да бъдат предпазени от бракониерите. С помощта на софтуера с машинно образование Гугъл Cloud AutoML Vision се дефинира точното местонахождение на животните При появяването на бракониери в региона, системата автоматизирано изпраща известия на съответните органи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР