Блокирането на икономическите дейности заради пандемията от коронавирус ще има

...
Блокирането на икономическите дейности заради пандемията от коронавирус ще има
Коментари Харесай

Кои пазари на имоти в света могат да се възползват от коронакризата?

Блокирането на икономическите действия поради пандемията от ковид ще има огромни резултати върху пазарите на недвижими парцели по целия свят. Въпреки това, последствията, които предстоят няма да бъдат същите като тези, на които станахме очевидци след злополуката на имотния пазар през 2008-2009 година, когато в страни като Испания, Ирландия и Коста Рика, цените паднаха с до 70% и даже повече, написа Forbes.

Тези сривове бяха с помощта на ценовите балони тогава. Пазари като този в Панама обаче, бяха добър образец - цените не паднаха до съществено ниски стойности и се възвърнаха по-бързо.

Какво ще стане този път?

Всеки пазар на парцели в международен мащаб ще бъде обиден от коронакризата, само че не всички ще имат негативни резултати. Имотите на някои по-изолирани места да вземем за пример, ще се радват на огромен интерес отсега нататък.

Кои пазари ще се възстановят най-бързо?

Ако гледаме в дълготраен проект, пазарът на парцели чартърен в Париж постоянно ще намира наематели, макар че даже той ще претърпи кратковременен удар.

Преди карантината цените в Париж се повишиха, посредством значително на Brexit, който подтикна огромна част от финансовата промишленост да се реалокира от Лондон в Париж. Когато в града бъде отстранено блокирането пазарът още веднъж ще се препълни с нови парцели.

Друг европейски пазар, който беше отбелязал взрив преди предпандемията, е Лисабон. Стойностите на парцелите надминаха равнищата отпреди 2008 година, и вложителите намираха Лисабон за безценен. Ефектът COVID-19 би трябвало да даде опция на купувачите за по-добра цена, откакто нещата се върнат към естественото. Въпреки това, както в Париж, преференциалните покупко-продажби може да не са налични за дълъг интервал от време след пандемията.

Най-добрият образец за град с устойчиви цени на парцелите е Панама Сити. Това е районната централа на стотици мултинационални компании и същински бизнес и финансов център с многообразие на купувачи и наематели от цялостен ​​свят. Освен това стопанската система на Панама е спряна от Панамския канал, който съставлява към 40% от Брутният вътрешен продукт на Панама.

Пазарът на ваканционни парцели ще се срине

Най-тежък удар ще поема пазарите за ваканционни парцели. Пазари като Канкун и Плая дел Кармен, Мексико, където нулевият туристически трафик ще убие приходите от наем, ще докара до обезценяване на стойности до 50%.

Градовете с повече население също ще следят сривове на пазарите си за отдаване чартърен, както и търсенето на жилищни, туристически и търговски парцели ще намалее.

Градове с дребен размер на население ще се радват на ново търсене

Най-необитаемите градове в света с малко население ще се възстановят бързо и в тях ще се следи взрив на търсенето на парцели, до момента в който хората търсят благоприятни условия, които оферират положително и налично качество на живот и относителна сигурност от нова пандемия. Възможността за следващата рецесия на COVID-19 ще остане в съзнанието ни дълго време, а дребните градове и селските региони, предлагащи опция за прелъстителен и далечен от огромните градове живот, ще се радват на възходящо търсене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР