Близо половината от българите или 47,3% смятат, че следващите парламентарни

...
Близо половината от българите или 47,3% смятат, че следващите парламентарни
Коментари Харесай

Българите разделени за протестите

Близо половината от българите или 47,3% считат, че идващите парламентарни избори у нас би трябвало да са предсрочни и проведени от служебно държавно управление. 35,5% смятат, че изборите би трябвало да са постоянни през март 2021 година

Също по този начин повече от половината българи (55,4%) са изцяло сигурни, че ще гласоподават на идващите избори за парламент.

Това сочат данни от последното изследване на " Сова Харис ", извършено изследване сред 19 и 25 август 2020 година измежду 1000 пълнолетни български жители.

Близо половината от българите - 49,6% избират първо ръководещите да подадат оставка, а след това да се мисли какво да се прави.

17,8% от допитаните смятат, че е належащо приемането на нова Конституция. Голяма част от жителите - 42,9% са на мнение, че е задоволително да се създадат ремонти в настоящата.

По отношение на митингите близо половината от респондентите - 48,3% поддържат изцяло митингите, а 45,6% не утвърждават радикализирането на недоволството и деянията на гражданско неодобрение като възпрепятстването на свободното придвижване на жителите или пък блокиране на достъпа до министерства.

Забелязва се съвсем идентичен резултат при допитаните за това дали Висшият правосъден съвет да се раздели на два самостоятелни органа - на съдиите и на прокурорите - 47,5% са съгласни, до момента в който 45,3% не могат да преценяват.

Близо 80% от допитаните поддържат броят на депутатите в Народното събрание да бъде понижен от 240 на 120 депутати. Близо 70% са " за " редуцирането на състава на Велико национално заседание от 400 депутати на 200.

Също така 65,1% поддържат въвеждането на наложително машинно гласоподаване, а 62% - отдалечено гласоподаване по пощата и интернет. 65,5% са срещу президентът да се избира от Народното събрание, а не посредством директно гласоподаване.

С най-голямо доверие измежду българите се употребява президентът Румен Радев - 48,2%. Той среща и 33,9% съмнение. Втори е ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, който получава 36,9% поддръжка и 42,6% съмнение.

На трето място е Слави Трифонов с 31%, следван от столичния кмет Йорданка Фандъкова - 26,4%. Премиерът Бойко Борисов е на 7-мо място и получава 20,2% поддръжка. Пред него са вицепремиерът Томислав Дончев и ръководителят на " Изправи се.БГ " Мая Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР