Близо половин тон е задържаният преди два дни кокаин, импрегниран

...
Близо половин тон е задържаният преди два дни кокаин, импрегниран
Коментари Харесай

Половин тон кокаин хванат на борсата в Слатина

Близо половин звук е арестуваният преди два дни кокаин, пропит в кашони с цитрусови плодове, заяви през днешния ден във Варна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

По думите му кашоните са над 6700, а данните на Министерство на вътрешните работи сочат, че от кашон би трябвало да се извлече сред 80 и 100 грама опиат. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро, сподели още Иванов. Той посочи, че съгласно информацията, с която разполага Министерство на вътрешните работи, опиатът е с извънредно висока непорочност, и като бъде премесен и пуснат в дилърската мрежа цената му става близо 100 милиона лв..

Главният секретар сподели, че кашоните са прибрани на несъмнено място и се охраняват, а едвам през днешния ден сутринта е завършило разтоварването на цитрусите от тях. За нас това е нов метод за преместване на опиат и би трябвало да успеем да го извлечем от самата хартия, изясни той.

Кокаинът е стигнал по море до Европа, а по-късно по суша до България. Най-вероятно дрогата е предопределена за българския пазар.

В петък на зеленчуковата борса в Слатина беше намерено голямо количество кокаин - кашони напоени с наркотичното вещество. Пратката е пристигнала у нас от страна отвън Европейския съюз. Заловеният кокаин е с доста високо качество и е към стотина кг.

При акцията бяха хванати трима души, сред които и някогашен началник в митниците. По непотвърдена информация това е Красимир Керемедчийски, някогашен началник на столичната митница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР