Близо две трети от служителите по света работят повече от

...
Близо две трети от служителите по света работят повече от
Коментари Харесай

Работните часове се увеличиха с 14% в пандемията


Близо две трети от чиновниците по света работят повече от 40 часа седмично
(снимка: CC0 Public Domain)

Все повече хора споделят за проблеми с психологичното си здраве тази година, спрямо 2020 година, демонстрира световно изследване на Adecco Group измежду 14 800 респонденти от 25 страни на възраст сред 18 и 60 години.

Опазването на психологичното здраве e все по-сериозен проблем за чиновниците по време на пандемичната конюнктура и се трансформира в най-голямото предизвикателство в новия модел на работа, сочи отчетът. Всеки трети от интервюираните споделя, че психологичното му здраве се е влошило през последните 12 месеца. Това са най-вече дамите и представителите на бейби взрив поколението.

Анализът установи също, че единствено за последната година броят на работните часове се е нараснал с 14%, като 63% от чиновниците показват, че работят повече от 40 часа седмично. Това изяснява обстоятелството за какво е обрисуван като причина за безпокойствие от близо 40% от работната мощ по света.
още по тематиката
Бърнаутът е най-разпространен измежду младото потомство, като над половината млади водачи (54%) споделят, че към този момент са го изпитали. За представителите на потомство Z и милениалите има 10% по-голяма възможност да изпаднат в професионално прегаряне спрямо потомство X и бейби бумърите.

На фона на тези данни дейностите на фирмите са от извънредно огромно значение. 7 от 10 души в изследването споделят, че за тях ще бъде значимо в бъдеще да получават поддръжка за психологичното си здраве на работното място. Близо три четвърти чакат компанията им да обръща повече внимание на това предизвикателство.

и неналичието на физически контакт обаче затруднява над половината от мениджърите (53%) да схванат по кое време чиновниците им имат проблеми с психологичното благоденствие или са претрупани от работа и са в бърнаут (51%). Затова построяването на работна среда, просвета и набор от умения, които промотират и поддържат положителното психологично здраве на всички равнища в организацията ще бъде в основата при хибридния модел на работа, означават специалистите.

Компаниите следва да мерят триумфа и по спомагателни индикатори с изключение на чистата облага. Освен нея значими са позитивната просвета, сигурността на работното място, благополучието и развиването, с цел да се подсигурява, че позитивите от пандемията като по-добра, благоприятни условия и работливост няма да бъдат изгубени.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР