Близо до бл. 116 в бургаския к-с Меден рудник“ има

...
Близо до бл. 116 в бургаския к-с Меден рудник“ има
Коментари Харесай

Терен в бургаския к-с „Меден рудник“ ще се замени с нещо полезно

Близо до бл. 116 в бургаския к-с „ Меден рудник “ има терен, на който още преди 1989 година комунистическата власт е възнамерявала да построи супермаркет. Това по този начин и не се е случило до дъно. Но поради почналото тогава строителство едно хубаво междублоково пространство остава неизползваемо и недостъпно чак до през днешния ден.

Жителите на региона демонстрираха интензивност и подадоха един от първите планове за „ Меден рудник “ по новата общинска стратегия " Моят град, моят квартал, моята улица ". Ако бъде утвърден нейният нов бюджет, Община Бургас ще започва тази година благоустрояване на терена, с цел да стане още веднъж приложим и потребен за хората. Докато се изчаква гласуването в локалния парламент, към този момент бе предоставено и осъществено почистване на пространството от саморасли шубраци, изследва се геологията, изготвя се механически план за ремонта.

Още занапред може да се каже, че там е резонно да бъдат изпълнени ъгъл за отдих, нови паркоместа и озеленяване. В съществени линии това е и желанието на живеещите наоколо до терена бургазлии. 

 

* За програмата:

Програма за благоустрояване на вътрешноквартални пространства " Моят град, моят квартал, моята улица " e самодейност на кмета Димитър Николов, която толерира дейните и задружни бургазлии. Където съседите са най-единни, смяната идва по-бързо. Подробна информация за нея можете да откриете тук: .

С тази стратегия Община Бургас дава опция на хората от един огромен жилищен блок да обсъдят авансово от какво имат най-голяма потребност - детски ъгъл, зона за спорт, повече паркоместа, зона за отдих с повече зеленина, нещо друго. После да попълнят и подадат заявление за благоустрояване на прилежащото към постройката пространство, с което да покажат, че гледат в една посока.

Допустими за финансиране по програмата са цели здания (блокове) в режим на етажна благосъстоятелност, издигнати върху терени, които са общинска благосъстоятелност, предопределени за жилищно строителство. Заявлението за кандидатстване се подава от органите на ръководство в етажната благосъстоятелност, представляващи Сдружение на притежателите или Общото заседание, съответно регистрирани в общинска администрация.

Инициативата има за цел да направи средата на обитаване в комплексите и кварталите по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. Успешно осъществената в Бургас стратегия за саниране сподели, че когато има обща концепция за възстановяване изискванията на живот, съседите могат да се сдружават и да работят в екип.

" Моят град, моят квартал, моята улица " действа на конкурентен принцип, толерирайки по-активните и задружни притежатели в многофамилни жилищни здания. До този миг са подадени 125 заявки. 50 от тях към този момент са управлявани и за тях са създадени идейни схеми. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР