Близо четири часа продължи острата дискусия във Висшия съдебен съвет,

...
Близо четири часа продължи острата дискусия във Висшия съдебен съвет,
Коментари Харесай

Гешев излезе с чест от противопоставянето във ВСС

Близо четири часа продължи острата полемика във Висшия правосъден съвет, приключила с приемането единствено за сведение на настояването на Съюза на съдиите в България правосъдните кадровици да преценяват дали има съображение за започване на процедура за премахване на основния прокурор, съобщи БНР.

Самият Иван Гешев не се включи в разискването с мотив, че не желае да взе участие в опълчване сред съдии и прокурори.

В отсъствието на основния прокурор и с митинг под прозорците си Висшият правосъден съвет разиска писмото на Съюза на съдиите с искане правосъдните кадровици да открият налице ли са данни за разкриване на процедура за предварително преустановяване на пълномощията на Иван Гешев.

Поканата на Съдийската организация за сходен разбор е стимулирана с обществени изказвания на Иван Гешев, свързани със правосъдната система и с съответни каузи, с двоен стандарт при оповестяване на доказателства по съответни каузи и показността на съответни акции.

"Коментари с детайли на съждения, по-скоро с политически нюанси " назова констатациите в писмото на Съюза на съдиите в България основният прокурор и изясни, че може да отговори на всички въпроси, само че няма да го направи, с цел да не взе участие в опълчването сред прокурори и съдии. И откакто петнадесетина минути аргументираше неучастието си в дебата, обърна особено внимание на една от рецензиите - изборните срещи с потърпевши от закононарушения и акцентирането - посредством персонално наличие, върху битовата престъпност.

"Бих предложил на тези хора, които са написали това нещо, да отидат да видят дядото по какъв начин изглеждаше, откакто двама индивида го бяха пребили и му бяха взели пенсията. Тогава може би щяха да ме питат с някакво леко възприятие на позор от това, което са написали, а може би няма да отидат, въпрос на морални темели “, сподели Иван Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР