Близо 580 души са задържани при акцията срещу наркоразпространението, която

...
Близо 580 души са задържани при акцията срещу наркоразпространението, която
Коментари Харесай

Близо 580 души са задържани при акция Бяло

Близо 580 души са арестувани при акцията против наркоразпространението, която се организира в цялата страна. 470 са следствията, досъдебните и бързите производства. Основен фокус на акцията е разпространяването на опиати към учебните заведения, проврени са над 3000 учебни заведения и регионите към тях. Последният удар на проверяващите е от тази нощ, когато в село край Горна Оряховица е намерено хранилище с 200 кг марихуана. Наркотикът е популяризиран в няколко учебни заведения в района.

Акцията против наркоразпространението стартира на 7 декември и към момента продължава. Приоритет са хората, които популяризират опиати край учебните заведения.

" Краткотрайните ни цели са да изтръгнем българските деца от прегръдката на проведената престъпност, а крайната ни цел е да освободим българските жители от тази злина, която за жалост доби извънредно съществени размери и мащаби ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

" Тези деца, които популяризират дрога в учебните заведения, също са жертви ", добави Борислав Сарафов, шеф на Националната следствена работа.

От Националната следствена работа споделиха, че има тревожна наклонност от ден на ден деца да стават дилъри. Затова и акцията е ориентирана към наркоразпространението към учебните заведения, а задачата е българските деца да нямат елементарен достъп до опиати.

Само тази нощ е спряно разпространяването на 200 000 дози марихуана, планувани за разпространяване към учебните заведения в Горна Оряховица и Лясковец. При акцията село Джулюница е намерено депото, където е съхранявана марихуаната, арестувани са 6-ма. Един от дилърите е на 16.

" Впоследствие беше арестувано лицето, което провежда цялата тази активност. И стигнахме до главния пропагандатор по този начин нареченото хранилище ", добави старши комисар Димитър Машов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

За следващ път в хода на акцията, институциите си благодариха за сполучливата взаимна работа. Изпълнителната, правосъдна и законодателна власт би трябвало да се обединят в името на народа и да работят за хората, акцентира основния прокурор Иван Гешев и също разяснява случая в Горна Оряховица.

" Става въпрос за проведена незаконна група. Това което зная 200 хиляди дози не са попаднали при наше деца или водачи, които да провокират това което се надяваме да не се случва на никой български жители и които тъгата на роднините която видях през вчерашния ден, когато се срещнах с тях ", сподели още основният прокурор Иван Гешев.

Акция " Бяло " ще продължи и зад граница в съдействие с министерството на вътрешните работи на Турция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР