Близо 500 души се включиха във Велообиколката на Варненското езероПочти

...
Близо 500 души се включиха във Велообиколката на Варненското езероПочти
Коментари Харесай

Близо 500 души се включиха във Велообиколката на Варненското езеро

Близо 500 души се включиха във Велообиколката на Варненското езеро

Почти 500 велосипедисти от всякаква възраст събра обичайна “Велообиколка на Варненското езеро”, която се организира в неделя.

Групата потегли малко след 9:30 от Катедралния храм, мина през Аспаруховия мост, ескортирана от два автомобила на КАТ-Варна, а след това по асфалтови и черни пътища доближи Белослав. Община Белослав сподели гостоприемството си и посрещна велосипедистите със сандвичи и минерална вода, а след това в 13:30 часа бе проведен специфичен курс на ферибота за прекосяване на езерото. Карането продължи през Страшимирово, ТЕЦ-Варна, Езерово и Казашко, след което приключи на ЖП гарата във Варна. С цел беопасност, при прекосяване на всички основни пътища служители на реда контролираха придвижването или придружаваха групата. Събитието мина без произшествия и проблеми, с изключение на естественото - няколко спукани гуми.

Велоизлета бе разгласен за наченаещи. По тази причина присъединяване взеха доста хора, които до този миг не са карали отвън града. Включиха се даже цели фамилии с деца. Това е и една от главните хрумвания на събитието - да покаже че велотуризма измежду природата е елементарно, налично и доста прелестно занятие. Маршрута е дълъг малко над 40 км, само че е еднакъв и минава през малко познати, само че доста красиви места.

Специално за присъединяване в събитието пристигнаха велосипедисти от доста други градове - Шумен, Разград, Белослав, Велико Търново, Каварна, Обзор, Девня. Вероятно и от други. Участие взе и кмета на Белослав - Деян Иванов, както и варненските клубове Велоклуб Спартак, Колоездене - Варна, КК " Одесос ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР