Близо 50 членове и симпатизанти на ГЕРБ са дарили кръвна

...
Близо 50 членове и симпатизанти на ГЕРБ са дарили кръвна
Коментари Харесай

50 членове на ГЕРБ дариха кръвна плазма

Близо 50 членове и симпатизанти на ГЕРБ са дарили кръвна плазма. Те се включиха в акцията на ръководещата партия, с която в понеделник ГЕРБ прикани свои членове, които са преболедували COVID-19, да бъдат съпричастни и да подкрепят лекуването на други заболели като дарят плазма, заяви пресцентърът на ГЕРБ.

Част от донорите са станали донори на антитела даже преди старта на акцията - когато са разбрали, че дават отговор на условията за даряване.

Основните условия към кръводарителите са да бъдат на възраст сред 18 и 65 години и да тежат над 50 кг. Даряването може да стане откакто са минали минимум 40 дни след последния им негативен PCR-тест и здравословното им положение не изисква банкет на медикаменти.

От ГЕРБ напомнят, че ще окажат цялостно подпомагане на всеки евентуален донор както за нужните предварителни проби за съществуването на антитела, по този начин и след това за самия акт на даряване на реконвалесцентна плазма.

Лекарите са безапелационни, че плазмата на хора, които са преболедували Covid-19, съдържа антитела, които организмът е създал особено против ковид. Те се извънредно скъпи, тъй като се свързват с вируса и го отстраняват от организма. Пациентите, които са преболедували Covid-19 с клинични прояви, са по-подходящи донори на реконвалесцентна плазма заради множеството антитела, които съдържа тяхната плазма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР