Близо 30 лекари, медицински сестри, парамедици и шофьори на линейки

...
Близо 30 лекари, медицински сестри, парамедици и шофьори на линейки
Коментари Харесай

Близо 30 лекари, сестри и парамедици протестираха в Бургас

Близо 30 лекари, медицински сестри, парамедици и водачи на коли за спешна помощ стачкуваха пред Центъра за незабавна здравна помощ в Бургас. Те упорстват за 40% нарастване на заплатите, изплащането на спомагателното заплащане за работа на първа линия с заболели от Ковид-19 и унищожаване на новата методика, по която се пресмята то. 



Кой и по какъв начин пресметна, че трудът и рискът, който поемаме коства 11 стотинки на минута попитаха протестиращите. Според тях новата методика за изчисляването на спомагателното им заплащане е унизителна.

" Този, който е измислил и пресметнал 11 ст и ни е оценил труда, дано той да изясни по какъв начин тъкмо стигна до тази цена за минута. "

" Един магазинер в магазин 1 000 - 1 500 лева получава, а за 800 лева работят сътрудниците и вкарват болести у дома, деца имаме и родители имаме. "

" Фелдшер - 1 300, доктор - 1 700, парамедик - 1 000 лева, водач - 800. "



Протестна подписка подкрепена от над 50 души ще бъде импортирана в министерството на опазването на здравето. Тя е направена от Федерацията на синдикатите в здравеопазването-КНСБ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР