Близо 11 милиона севернокорейци се нуждаят от хуманитарна помощ, за

...
Близо 11 милиона севернокорейци се нуждаят от хуманитарна помощ, за
Коментари Харесай

ООН: Близо 11 милиона севернокорейци са недохранени и имат нужда от помощ

Близо 11 милиона севернокорейци се нуждаят от филантропична помощ, с цел да задоволят главните си потребности от храна и здравни грижи, установи отчет на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден. Той е озаглавен "Нуждите и целите на Корейската народнодемократична република ", предадоха ДПА и Франс прес.

Хроничната хранителна неустановеност остава широкоразпространен проблем в страната, се споделя в документа. В Северна Корея 10,9 милиона души (43,4 % от населението) са недохранени.

Организация на обединените нации приканва за обезпечаване на 120 милиона $ за животоспасяваща помощ за 3,8 милиона души, които се нуждаят от най-спешно подпомагане в Северна Корея. В отчета се установи също, че предходната година реколтите в Северна Корея са били най-слаби от 10 години. Причините са естествени бедствия, липса на обработваеми земи и безрезултатно земеделие.

През 2018 година в Северна Корея реколтите възлизат общо на 4,95 милиона тона, което е с 500 000 тона по-малко спрямо предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР