Близки са резултатите на двамата претенденти за следващ президент на

...
Близки са резултатите на двамата претенденти за следващ президент на
Коментари Харесай

Още драма. В 5 щата се броят бюлетини

Близки са резултатите на двамата кандидати за идващ президент на Съединените щати - актуалният Доналд Тръмп и претендентът на Демократическата партия Джо Байдън. Обявилият се е за победител, макар неокончателните резултати Тръмп съобщи, че има подготвеност да сезира Върховния съд за изборни измами. 

Продължава броенето на милиони гласове, които в последна сметка ще решат спечелилия за поста в Белия дом, развръзката от борбата в Сената и Камарата на представителите. Тези гласове ще дефинират спечелилия в оспорваните щати Пенсилвания, Уисконсин и Мичиган. Тепърва ще станат ясни резултатите в Северна Каролина и Джорджия.

Американските медии оповестяват, че Байдън е победител с минимална преднина в Уисконсин, който беше извоюван от съперника му републиканец Доналд Тръмп преди четири години. Уисконсин носи 10 електорални гласа и по този начин по данни на Асошиейтед прес Байдън към този момент събира 248 гласа.

Предизборният екип на Тръмп към този момент предизвести, че ще желае наново броене в Уисконсин. При преброени 99 на 100 от бюлетините претендентът на демократите води с по-малко от един %, което дава право за искане за ново броене. 

Бюлетините към момента се броят в щатите Пенсилвания, Аризона, Невада, Джорджия и Северна Каролина.

Тръмп води в Джорджия, Северна Каролина и Пенсилвания, където за култивиране остават над 1 милион бюлетини.

Байдън също така води и в Мичиган, където от щаба на Тръмп заведоха дело, с цел да се спре броенето на гласовете там поради неосигурен законово обезпечен достъп за наблюдение на броеното на бюлетините на " доста места “, само че без да се показват доказателства за това.

Ако Тръмп загуби Уисконсин, с цел да си обезпечи победа, той ще би трябвало да надделее и в трите щата, както и Аризона или Невада, където към този момент води Байдън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР