Близки на загинали при наводнението във варненския квартал Аспарухово започват

...
Близки на загинали при наводнението във варненския квартал Аспарухово започват
Коментари Харесай

Пострадалите от наводнението в Аспарухово започват съдебна битка

Близки на починали при наводнението във варненския квартал " Аспарухово " стартират правосъдна борба против институциите. 19 наследници са отправили цивилен искове на стойност над 3 милиона лв. против районното министерство, общината и Областната администрация във Варна. Потърпевшите са уверени, че за бедствието виновност носят и институциите, а освен проливният дъжд.


50-годишният Стефан Ангелов е претърпял потопа в кв. " Аспарухово ", само че е изгубил непосредствен. Споделя, че желае правдивост за погубените животи.
Стефан Ангелов: Поне да обезщетят хората. Нещо да им оказват помощ, нещо да създадат. Целта е това. Те се дръпнаха и ги не помниха.
След като като Апелативният съд дефинитивно приключи наказателния развой за нещастието, при която се удавиха 13 души, а прокуратурата не откри отговорни, околните на жертвите са завели цивилен каузи в Софийския градски съд.

Михаил Томов, юрист на пострадалите: Това е единствената опция да потвърдим това, че има безучастие на институции.
От адвокатската адвокатска фирма, която пази правата на наследниците, са създали и частна експертиза, чието мнение се разминава с това на прокуратурата.

Михаил Томов, юрист на пострадалите: Според документите, които ние имаме и експертните изводи, се касае за струпване на условия, в това число и човешки неточности.
Според магистратите, повода за нещастието във варненския квартал " Аспарухово " от 19 юни 2014 година е интензивният дъжд. Близките на починалите не са съгласни с констатациите на съда.
Стефан Ангелов: Не е единствено дъждът. Този канал, който сега е зад мен, в случай че беше изработен, може би нямаше да има това нещо.
Съдебните борби ще продължат години, а за пострадалите остава вярата, че ще получат отмъщение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР