Близки на задържания в Добрич 29-годишен Желяз Андреев, който е

...
Близки на задържания в Добрич 29-годишен Желяз Андреев, който е
Коментари Харесай

Близки на Желяз организират протест срещу екстрадирането му

Близки на арестувания в Добрич 29-годишен Желяз Андреев, който е застрашен от изгонване в Съединени американски щати по обвиняване за нарушение на комерсиалното ембарго на Щатите със Сирия, провеждат в София и в Добрич митинг в негова отбрана, пишат Мениджър.

" На 12.04, четвъртък от 18:00 часа, ще се съберем пред Съдебната палата в Добрич, редом с митинга в София, с цел да попречим на това един почтен човек да бъде екстрадиран в Съединени американски щати по неуместни обвинявания, единствено тъй като си е изпълнявал работните отговорности ", показват те във Фейсбук страницата " Да спрем изгонването на Желяз ". Тя е подкрепена през днешния ден от близо 2500 души. Направена е и онлайн петиция, оповестена в нея, където всеки може да се изрази позиция против изгонването. 

В страницата се показва също, че в четвъртък от 19:00 часа локално време хора ще се съберат на митинг и пред посолството на България в Лондон.

На 7 април Желяз беше арестуван от Министерство на вътрешните работи в родния му град Добрич поради искане от страна на Съединени американски щати за изгонването му. Към него има повдигнато обвиняване от Прокуратурата във Флорида с дата 24.10.2016 година за присъединяване в скрит план за нарушение на ембаргото на Сирия и за машинация към Съединени американски щати. От май 2013 година до април 2016 година той е бил чиновник в отдел " Продажби "  в български офис на американската компания AW Tronics. Като подобен е направил продажби на авиационни елементи на самолетни компании и сервизни центрове за самолети и хеликоптери от разнообразни страни, в това число и на сирийската Syrian Air. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР