Близки до преговорите за Брекзит източници заявиха пред британското издание

...
Близки до преговорите за Брекзит източници заявиха пред британското издание
Коментари Харесай

Изненада! Чакат сделка за Брекзит до часове

Близки до договарянията за Брекзит източници обявиха пред английското издание " Таймс " (The Times), че е реализиран забележителен прогрес в сключването на договорка, която може да бъде оповестена даже още на следващия ден.

Малко по-рано в четвъртък външният министър на Ирландия Саймън Ковини също съобщи, че е оптимист, че комерсиалната Брекзит договорка ще бъде подписана " през идващите няколко дни ".

Според него има " добър късмет " за подписване на комерсиална договорка сред Обединеното кралство и Европейския съюз в границите на идващите няколко дни. Той обаче предизвести, че договарянията няма да бъдат удължени след крайния период на така наречен " временен интервал " за Англия на 31 декември.

Ковини удостовери, че противоречивите точки сред двете страни към момента са ръководството и сферата на риболова и че решението на тези въпроси ще би трябвало да бъде открито през " идващите няколко дни ".

Той също по този начин предизвести, че нарушаването на Северноирландския протокол би било " в действителност огромна неточност ", визирайки законопроекта за вътрешния пазар на Обединеното кралство, който, в случай че бъде признат, ще разреши на Лондон да анулира елементи от Брезкит съглашението с Европейски Съюз, изключително по митническия въпрос за северноирландската граница.

Агенция Ройтерс обаче цитира неназован европейски посланик, съгласно който към момента остават нерешени много противоречиви тематики - въпроса за равноправните условия, за държавна помощ в Обединеното кралство и за рибарството.

" Ние сме на милиметри от достигането на така наречен " червени линии " във водените договаряния, само че все пак не сме единствено на часове от постигането на договорка, защото това, което е належащо за реализиране на единодушие, е към момента много значително ", уточни пред Ройтерс неназованият посланик от Европейски Съюз, стартират с хода на договарянията.

Междувременно стана ясно, че законопроектът за вътрешния пазар на Обединеното кралство ще се върне още веднъж за гласоподаване в Камарата на общините идващия понеделник, като държавното управление ще отхвърли всички поправи по законопроекта, които преди време бяха направени от Камарата на лордовете.

Тази вест не е добра за хода на Брекзит договарянията сред Европейски Съюз и Англия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР