Блендерите са суперлесни за използване и са удобни за подготвителна

...
Блендерите са суперлесни за използване и са удобни за подготвителна
Коментари Харесай

Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!

Блендерите са суперлесни за потребление и са комфортни за подготвителна работа за разнообразни ястия като супи, смутита, млечни шейкове и други Въпреки това бъдете деликатни, когато употребявате този мултиталантлив апарат, тъй като той има своите граници!

Преди да поставите всичко в кухненския блендер и да пулсирате, прочетете този лист с храни, с цел да избегнете смесването, с цел да предотвратите щета на остриетата и контейнера, както и експлодиращи капаци и неразбория. Ето по какъв начин се употребява блендер?

Приготвяне на горещи храни и течности на пара

Независимо дали става дума за прясно изпечени домати, които желаете да пюрирате, или горещо кафе, което желаете да разпенвате, въздържайте се да поставяте горещи храни и течности в блендера и да ги пулсирате. Това се трансформира в пюриране на горещи храни, което може да докара до струпване на пара, което може да докара до издухване на капака. Това освен може да трансформира вашата кухня в неразбория, само че и рискувате да се опарите.

Замразени храни

В противоположния завършек на спектъра имаме замразени храни в листата с артикули, които не би трябвало да поставяте в кухненския блендер. Замразените храни са изключително твърди и в случай че се употребяват в блендера без топене, могат да повредят въртящите се остриета и също по този начин да надраскат вътрешността на контейнера или да го напукат. Използвайте кубчета лед във вашия блендер с нараснало внимание; избягвайте, в случай че управлението с указания не е ясно.

Големи части

 Блендер

Храните с огромен размер могат да понижат успеваемостта на вашия кухненски блендер. Твърдите храни също могат да причинят щета на остриетата на блендера. Винаги нарязвайте храните на по-малки части, преди да ги пулсирате в блендера за най-хубави резултати.

Подправки и кафе на зърна

Това са храни, които са предопределени за мелене в миксер мелница. Избягвайте да вършиме грешката да употребявате блендера си, с цел да пулсирате тези артикули на тънък прахуляк, или рискувате да нанесете обилни вреди на вашия кухненски апарат.

Влакнести и нишестени зеленчуци

 Избягвайте да слагате тези храни в блендера си!

Суровите влакнести храни просто няма да се пюрират отмерено в кухненски блендер. Храни като броколи, целина, фасул и други постоянно гответе преди туптене. Нишестените зеленчуци и храни като варени картофи не са подобаващи за кухненски блендер. Ако желаете да пасирате картофи, използвайте ръчна преса за картофи - това е обичайният метод за въздушна текстура на картофеното пюре.

Също по този начин не забравяйте, че сушените плодове като сини сливи и стафиди са лепкави и няма да се смесват вярно, като се изключи че полепват по остриетата и са сложни за разчистване.

За подготвяне на ориз от карфиол най-хубавият избор е кухненски робот, а не кухненски блендер.

Вижте цялостното управление за потребление на вашия блендер.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР