Блек метъл музикален фестивал, свързан с неонацистката идеология, бе организиран

...
Блек метъл музикален фестивал, свързан с неонацистката идеология, бе организиран
Коментари Харесай

Във Франция се проведе забранен от властите блек метъл музикален фестивал

Блек метъл музикален фестивал, обвързван с неонацистката идеология, бе проведен в събота вечерта в Лион, в източната част на Франция, макар възбраната на локалните управляващи, заяви Агенция Франс Прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Хедлайнер на фестивала бе полската група Graveland.

Фестивалът Call of terror се състоя във Везеронс-Кюртен на 24 февруари, алегорична дата, свързвана с годишнината от основаването на Националсоциалистическата работническа партия в Германия през 1920 година.

Властите споделят, че са научили " в късния следобяд, че мястото на концерта е във Везеронс-Кюртен, в градска зала, която била наета от частно лице, без управляващите да знаят повода или естеството на събитието ". Това показват от префектурата на Изер, една от петте общини, където фестивалът е категорично неразрешен.

Жандармерията припомнила на уредниците на фестивала, че има възбрана за провеждането му, само че те " отказали да спазят условията ", се показва в прессъобщение от префектурата на Изер.

Жандармерията устроила пет контролни пункта по главните пътища към града с население от две хиляди души, на по-малко от час път от Лион, един от бастионите на крайната десница.

Организаторите са застрашени от затвор до шест месеца и санкция от 7500 евро, а участниците - с санкции от няколкостотин евро.

В обществените медии фестивалът бил разгласен с място на осъществяване единствено " регион Рон-Алп ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР