Bleeping Computer алармира за появата на приставка за Firefox, която

...
Bleeping Computer алармира за появата на приставка за Firefox, която
Коментари Харесай

Добавка за Firefox добавяла копач на Monero

Bleeping Computer сигнализира за появяването на приставка за Firefox, която с изключение на представянето на нежелана реклама и други сходни действия, употребява системата за рандеман на цифровата валута Monero.

Приставката не се предлага от формалния магазин за допълнения към браузъра, а идва от уебсайт, който подлъгва потребителя, че Firefox би трябвало да бъде освежен ръчно. Така, при инсталирането на въпросното обновяване се конфигурира и копача за цифровата валута. Името на разширението е Image Previewer. След инсталирането му, пред потребителя биват показани нежелани реклами и изскачащи прозорци, което носи облага на създателите на акцията. Заедно с това, обособен скрипт прибавя и упоменатият криптокопач, който стартира своята работа.

„Докато „копае“, миньорът употребява до 50% от централния процесор на компютъра. Това принуждава процесорът да работи при висок интензитет за дълъг интервал от врме, което може да докара до редуциране на виталния цикъл на хардуера“, пишат от медията.

Освен съветът в никакъв случай да не инсталирате добавка за браузъра, която не идва от магазина на Firefox, Лорънс Абрамс предлага да инсталирате и съответно антивирусно решение, което ще засече скриптове, свързани с CoinHive или други сходни услуги за копаене на криптомонети или да изтеглите и включите за блокиране известни адреси на сходни услуги, употребявайки CoinBlockerLists.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР