Благой Иванов - Багата се завръща в октагона на UFC

...
Благой Иванов - Багата се завръща в октагона на UFC
Коментари Харесай

Завръщането на Багата, финал и градско дерби този уикенд по MAX Sport


Благой Иванов - Багата се завръща в осмоъгълника на UFC след съвсем една двугодишно неявяване поради травми. Той ще се изправи против бразилеца Маркос Рожерио де Лима. Битката им е част от предварителните карти на UFC 274 и се чака да стартира към 03:00 часа на 8 май. Тя ще бъде излъчена директно по.

Българинът за последно се би на 30 май 2020 година Тогава той загуби от различен бразилец - Аугусто Сакай, а по-късно травми не разрешиха по-скорошно негово завръщане. Багата е в серия от две следващи загуби и идният дуел ще е от огромно значение за бъдещето му в UFC. Общо активът му в организацията е 2 победи и 3 загуби, само че все пак той към момента е под №15 в ранкинга на тежката категория. Маркос Рожерио де Лима не е толкоз високо класиран, само че пък е в поредност от 2 триумфа, като в последните си мачове нокаутира Бен Ротуел и завоюва със съдийско решение против Морис Грийн. Иначе в UFC e изиграл общо 12 дуела, в които има 7 победи и 5 провали. Общият му актив в ММА борби е 27 мача, в които има 19 победи (14 с нокаут, 2 със събмишън и 3 със съдийско решение) и 7 загуби. Общият актив на Иванов пък е 22 мача, в които има 18 победи (6 с нокаут, 6 със събмишън и 6 със съдийско решение) и 4 загуби.

Самата галавечер на UFC 274 също се чака да предложи огромно представление. В програмата на главната карта са включени две борби за купа. Главното събитие на вечерта е дуелът за шампионския пояс в лека категория сред Чарлз Оливейра и Джъстин Гейтчи, а преди тях в осмоъгълника ще излязат Роуз Намаюнас и Карла Еспарса, с цел да си оспорват купата в категория сламка при дамите. Внимание заслужават и още дуели в леката категория през вечерта като Майкъл Чандлър – Тони Фъргюсън и Доналд Серони – Джо Лоузън. Основната карта на UFC 274 стартира от 05:00 ч. в неделя и всичките ѝ дуели също ще бъдат излъчени по MAX Sport 2.

Традиционно програмата на спортните канали на А1 през уикенда ще включи и доста футболни зрелища. Най-голямото от тях се чака да е в Мадрид с градското дерби сред Атлетико и Реал. Това ще е първият мач на „ белите “, откакто си подсигуряваха купата на LaLiga 4 кръга преди края на шампионата. Въпреки това заряд сигурно няма да липсва. Реал ще желае да продължи положителната си серия и да зарадва почитателите си след триумфа в шампионата и епичната победа над Манчестър Сити през седмицата, която ги прати на финала на Шампионската лига. За „ дюшекчиите “ пък мачът е от голямо значение, защото мястото им в топ 4 към момента не е обезпечено. „ Червено-белите “ сега заемат точно 4-тата позиция, като имат единствено 3 точки задатък пред 5-ия Бетис.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид се изправят в неделя вечер, на 8 май, от 22:00 часа на „ Уанда Метрополитано “, а дуелът им ще бъде част от програмата на MAX Sport 4.

Ден по-рано пък MAX Sport ще направи феновете очевидци на финала в шампионата за Купата на Франция. В него на „ Стад дьо Франс “ се изправят Нант и Ница. С оглед на класирането в шампионата и мачовете посред им през сезона Ница наподобява влиза като любимец в дуела. Тимът от Лазурния бряг завоюва и двата директни конфликта през сезона до този миг – с 2:1 като хазаин и с 2:0 - като посетител, а също така се намира и доста по-напред в класирането на Лига 1 (Ница е на 5-о място, а Нант е – на 9-о). По пътя си към финала Ница в профил тимове като първенеца Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия, до момента в който най-сериозното затруднение, което преодоля Нант, бе Монако.

Финалът за Купата на Франция е на 7 май от 22:00 ч. и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 2.

Продължава и битката за купата в Серия А – до края на шампионата остават единствено три кръга, а два тима към момента са в здрава борба за Скудетото. Милан е водач със 77 точки, а Интер е 2-ри единствено с 2 точки по-малко. Тази седмица първо на терена излиза Интер, като „ нерадзурите “ ще одобряват Емполи на 6 май от 19:45 ч. Милан пък е посетител на Верона на 8 май от 21:45 ч. И двете срещи ще бъдат излъчени директно по MAX Sport 3.

Продължава и присъединяване на Григор Димитров на ATP Masters 1000 шампионата в Мадрид. Българинът доближи до третия кръг след безапелационни победи против Максим Креси и Диего Шварцман, а в този момент следва конфликт за място на четвъртфиналите със международния номер 5 Стефанос Циципас. Двамата играха един против различен единствено преди две седмици в Барселона и тогава победител бе гъркът. Представянето на първата ни ракета в испанската столица обаче дава очаквания, че може този път да реализира триумф. Двубоят сред Димитров и Циципас е през днешния ден (5 май) и се чака да стартира след 18:30 ч., и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 1.

В програмата на шампионата в четвъртък е планувано Григор Димитров да излезе два пъти на корта. Веднага след мача му с Циципас е плануван и мачът му на двойки. Българинът взе участие в конкуренцията, дружно с Феликс Оже-Алиасим. Те би трябвало да излязат в мач от втория кръг на двойки против колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара. Този дуел, изявите на Григор Димитров и всички най-интересни мачове до края на шампионата в Мадрид феновете ще могат да гледат директно по MAX Sport 1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР