Благотворителната кампания Капачки за бъдеще“ дари третата неонатална линейка за

...
Благотворителната кампания Капачки за бъдеще“ дари третата неонатална линейка за
Коментари Харесай

Дариха неонатална линейка от Капачки за бъдеще на УМБАЛ Канев

Благотворителната акция „ Капачки за бъдеще “ подари третата неонатална кола за спешна помощ за потребностите на Отделение Неонатология на Университетска болница „ Канев “, оповестиха от лечебното заведение. Линейката ще обслужва най-тежките случаи и е извънредно значима за спасяването на новородени.

Отделението по Неонатология е със статут на междуобластен център, с трето равнище на подготвеност от медицинските стандарти в България, и приема новородени от Русенска област и градовете Силистра, Кубрат, Исперих, Тутракан, Разград и Бяла и други лечебни заведения в града. През отиващата си 2022 година до през днешния ден, признатите недоносени бебета са 125.

Линейката е със профилирано съоръжение, което дава опция за превозване на най- дребните пациенти с най-малък риск. Лечебното заведение ще образува и образова екипи за превоз на бебета в тежко здравословно положение, с цел да бъдат признати или в неонатология на УМБАЛ „ Канев, “ или в друго профилирано лечебно заведение.

Университетска болница „ Канев “ и екипът на отделението по неонатология изричат своята признателност на хората с огромни сърца от „ Капачки за бъдеще “. „ Благодарим и на всички, които са дарили от времето и са вложили сърцето си в тази акция, която разрешава на медицинските екипи да избавят човешки животи и да връщат усмивката на лицата на майките “, споделят от болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР