Благословия от името на българския патриарх Неофит получиха децата в

...
Благословия от името на българския патриарх Неофит получиха децата в
Коментари Харесай

Благословия от патриарх Неофит за децата в Италианския лицей

Благословия от името на българския патриарх Неофит получиха децата в Националния образователен комплекс по просвета с Лицей за проучване на италиански език и просвета в Горна баня. С церемониален водосвет за здравето на учениците, учителите и родителите започва образователната година в НУКК. Заради пандемията при най-строги коронавирус - ограничения празненство за първия образователен ден имаха единствено разчувстваните първолаци.



Тук ще намерите най-хубавите си другари и най-хубавите учители, сподели на малчуганите, които за първи път пристъпиха прага на елитното учебно заведение шефът Величка Велянова. Тя пожела на всички новата образователна година да бъде здрава, сполучлива и по-щастлива.

Бъдете по-близо до нас, да си оказваме помощ, дружно да учим и да възпитаваме децата си, тъй като, както се видя през последната година и родителите учеха дружно с децата, сподели още госпожа Велянова. И пожела на всички годината да е присъствена, тъй като и за възпитаници, и за учители няма по-голямо благополучие от цялостните школа.



Днес стартирате път, който ви поисквам да бъде дълъг, съобщи италианският дипломат у нас Н.Пр. Джузепина Дзара, която поздрави децата на отличен български език. Веднъж към този момент тя е била на дипломатическа задача в посолството на Италия в София. От 1994 до 1998 година Дзара бе първи секретар, отговарящ за икономическия бранш, двустранните търговски връзки и консулските въпроси. Нейно превъзходителство е запленена от българската просвета и изключително от богатото ни антично културно-историческо завещание. Научете италиански език по този начин, както аз научих български, сподели дипломатът на дребните възпитаници.



Бъркайте, единствено по този начин можете да се учите, бе съветът на дипломат Джузепина Дзара, която пожела на децата да обичат учебното заведение си.

Приветствие от името на Министерството на културата направи началникът на кабинета на министър Велислав Минеков – Борис Данаилов. Учителите са пазители на знанието, сподели Данаилов, сравнявайки преподавателите с богове. Заради Ковид-19 тържеството за 15 септември е лимитирано, само че няма ограничавания в нашата поддръжка към вас, обърна се към управлението на НУКК Данаилов.



Всички вие кандидатствахте в това прелестно учебно заведение, с цел да бъдете признати, обърна се към първолаците именитият български публицист Димитър Томов, ръководител на учебното настоятелство на НУКК. Преминахте сполучливо първото си най-сериозно тестване, с цел да станете част от най-хубавото учебно заведение в София и България, сподели още той. И пожела на децата, когато след 12 години да завършат Лицея, да чуят за себе си: най-хубавият випуск.

Бъдете любопитни, палави, прочувствени и щастливи дружно, пожелаха на постъпващите в НУКК Лиана Георгиева и Мартин Стаменов от 12-и клас. Националният образователен комплекс по просвета има специфична традиция. На 15-ти септември дванадесетокласниците вкарват първолаците в учебното заведение. Ръководството и преподавателите в НУКК поставят специфични старания, с цел да възпитат децата още от детската градина, че по-големите се грижат за по-малките. Не инцидентно децата, минали цялото образование – от забавачката до абитуриентския бал, остават другари за цялостен живот. Тук ви чакат най-готините учители, те са освен престижи, само че и наши другари, сподели Мартин Стаменов, който учи в НУКК от първа група на детската градина. Уважавайте преподавателите си, те ще ви поведат по пътя на знанието и постоянно ще бъдат до вас, сподели и Лиана Георгиева.



Тържеството в НУКК стартира с химновете на България и на Италия. В края му десетки балони в цветовете на учебното заведение - синьо и бяло, полетяха в небето дружно със звука на първия образователен звънец. А първолаците бяха посрещнати с самун и мед.

Тази година неповторимото учебно заведение, основано от Людмила Живкова, има двоен празник. На 26 юни 2021 година то отбелязва 45 години, откогато е отворило вратите си за първите свои ученици. Празникът е двоен, тъй като НУКК празнува и 30 години Лицей за проучване на италиански език и просвета.

С новаторската си идея за обучение и образование посредством изкуство, още от основаването си НУКК притегля публичното внимание и ползата към него не стихва до през днешния ден. Стотици младежи, приключили лицея са намерили достойния си път към сполучливо бъдеще, написа през лятото президентът Румен Радев в специфичното си приветствие до шефа на лицея Величка Велянова, преподавателите, възпитателите и всички възпитаници. Държавният глава удостои НУКК с плакет " Св. Св. Кирил и Методий ". Високото отличие бе присъдено на учебното заведение за цялостния му принос към образованието, за развиването на заложбите на стотици младежи, както и за значимата му роля при образуването на образа на актуалната просветителна система в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР